Boekweit plaatbrood

Ik ben dol op brood. Ik maak het altijd zelf, ik kan mij de dag eerlijk gezegd niet meer heugen wanneer ik brood in een winkel kocht. Brood lijkt super-ingewikkeld om te maken, maar de grap is dat het juist één van de meest simpelste dingen is om zelf te maken. Veel mensen gebruiken ingewikkelde broodmachines, of doen er uren over om een brood te laten rijzen ( gist )

Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wenst, maar ook veel simpeler. Want wist je, dat je in nog geen uurtje tijd een heerlijk geurend en voedzaam brood kunt bakken? Je gebruikt gewoon bakpoeder in plaats van gist. Nog een groot voordeel van het bakken met bakpoeder is dat het brood veel luchtiger wordt van textuur. Veel heeft het bovendien aan ingrediënten niet nodig. Je kunt het prima doen met bijvoorbeeld havermout, water, en bakpoeder. Dit geeft een meest voedzaam brood.  Dit heerlijke recept is wat meer luxe. Ik heb er een aantal lekkere dingen aan toegevoegd plus een aantal ingrediënten die het brood meer voedingswaarde geven zoals eiwitten en vezels. Dit brood is zo gigantisch lekker en voedzaam dat je het de hele dag door wel zou willen eten!

Dit heb je nodig:

  • 1000 gram volkoren boekweitmeel
  • vijf eetlepels psyllium 
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • het rasp van een biologische sinaasappelschil
  • 125 gram gemengde zaden en pitten ( ik heb bijvoorbeeld zonnebloempitten, lijnzaad en pompoenpitten gebruikt )
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • drie verse grote eieren
  • warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185• C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe tot er een stevige, smeuïge massa ontstaat. Stort de massa op de bakplaat en boetseer tot een stevige bol of slof. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-60 minuten, blijf GOED controleren tussendoor, omdat het bij de ene oven sneller kan gaan dan de ander. Laat afkoelen.

 

 

 

3 Reacties op “Boekweit plaatbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *