Broodpudding muffins ( vegan)

Ik bak mijn brood zelf. Dit is zo kinderlijk eenvoudig, dat ik mij vaak afvraag waarom we het nog vol meuk in supermarkten kopen. Bovendien heb je als groot voordeel, dat je de complete regie houdt over je eigen voeding. In mijn bakboek vind je tientallen recepten om zeer eenvoudig zelf brood te maken, zonder ingewikkelde capriolen met broodbakmachines of ingewikkelde ingrediënten. Je vind ook een aantal brood recepten bij ” recepten” op deze website. Vaak hou ik brood over. In dit zeer eenvoudige recept kun je je oude brood prima verwerken! Bovendien geschikt voor veganisten. Deze muffins zijn ideaal als lunch!

Dit heb je nodig:

  • een half brood, liefst homemade ( circa dertien sneetjes)
  • twee eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • drie bananen
  • enkele druppels pure vanille extract
  • anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra
  • een kopje rozijnen, geweekt
  • 400 ml heet water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een muffintray voor zes grote muffins. Knip uit vellen bakpapier vierkante gelijke stukken. Pureer in de keukenmachine alle ingrediënten tot een fijne massa: begin met de bananen en het brood, en voeg al draaiende de rest toe. Je kunt er ook voor kiezen, om de rozijnen heel toe te voegen, roer deze er dan tot slot doorheen. Schep steeds een velletje bakpapier vol in de tray. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_4499

Je kunt de muffins nog lekkerder maken door er een chocolade laagje over te coaten. Klik hier om te zien hoe je deze chocolade maakt .

SAM_4498

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *