Chocolade ballen
Deze ballen lijken op soezen, maar ze zijn niet ledig van binnen. Zeer simpel om te maken en 100% meukvrij, ideaal als luxe broodjes bij de lunch of een high tea.
Dit heb je nodig:
- 100 gram volkoren boekweitmeel
- 50 gram hazelnootmeel ( fijn gemalen hazelnoten)
- anderhalve eetlepel psyllium
- twee eetlepels stevia kristal sweet Xtra + een eetlepel erythritol suiker
- een theelepel baking soda
- 125 ml water
- 125 ml haver of andere melkvervanging
- drie eieren
Voor de chocoladelaag:
- vijf flinke eetlepels kokosolie, gesmolten
- drie eetlepels magere biologische cacaopoeder
- enkele druppels stevia ( liefst chocoladesmaak)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een wegwerp spuitzak klaar. Doe de melk, water, en kokosolie in een steelpan en zet op middelhoog vuur, laat de kokosolie smelten. Meng de psyllium en suiker door het meel. Zodra alle kokosolie is gesmolten, het meel toevoegen en roeren tot het vanzelf van de bodem loslaat. Stort de massa in een kom. Roer één voor één de eieren erdoor. Roer tot slot de baking soda erdoor.
Vul de spuitzak met het beslag en knip het puntje af. Spuit mooie toeven op de bakplaat en hou goede ruimtes tussen de ballen, ze rijzen iets uit. Bak de ballen in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf ACHTER HET OVENRAAM ( dus open de deur tijdens het bakken niet! ) goed controleren. Draai de oven uit en zet de deur een stukje open. Laat ze 25 minuten nagaren in de oven.
Maak de chocolade: roer de cacaopoeder + stevia door de olie. Zet dit circa 10 minuten in de koelkast. Haal uit de koelkast en roer stevig door. Doop steeds een afgekoelde bal in de chocolade en laat drogen.