Cashew – vanille cakes ( vegan)

Ik hou van noten, ik eet ze vrijwel dagelijks. Maar ik bak er ook graag mee. Ongebrande en ongezouten noten kun je perfect tot meel vermalen. Om de voedingsstoffen zoveel mogelijk te bewaren, kun je de oventemperatuur het beste tussen de 160-170*C houden. Noten-meel heeft naast veel smaak en voedingswaarden nog veel meer voordelen. Hert bindt direct, zodat je geen eieren of andere bindmiddelen hoeft te gebruiken. In principe kun je van enkel noten-meel en wat water al heerlijke koekjes bakken.

Eén van mijn favorieten zijn de cashewnoten. KLIK HIER om meer over deze lekkere en gezonde noten te lezen. Cshewnoten zijn meest ideaal omdat ze een vrij neutrale smaak hebben, en andere smaken in een baksel daarom niet overheersen. In deze verrukkelijke veganistische cakes proef je de cashewnoten smaak zeer subtiel naast de pure vanille smaak van echte vanille bourbon. Het is een luxe cakeje met een verrassend smaak-palet! Ze zijn snel gemaakt !

Wat heb je nodig?

Voor de topping

  • 125 gram stevia poedersuiker ( kun je dit nergens vinden, dan kun je van stevia sweet ook poedersuiker maken door dit in een blender tot poeder te vermalen )
  • warm water
  • een plak VIVANI 100% pure chocolade

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170*C. Je kunt het beste een speciale bakplaat gebruiken om cakejes te bakken, maar je kunt uiteraard ieder gewenste vorm gebruiken, ook muffin of cupcake vormpjes. Vet de vormpjes waarin je wilt bakken goed in met wat zuivere kokosolie
  2. Roer alle ingrediënten voor de cakejes in een kom samen, en voeg hieraan steeds kleine beetjes warm water toe, tot de massa licht smeuïg is geworden.
  3. Schep met een grote lepel de vormpjes vol. Tik de vormpjes / bakplaat op het aanrecht goed aan.
  4. Bak de cakejes in het midden van de oven in ongeveer 25-35 minuten goudbruin. Blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen
  5. Haal de cakejes voorzichtig uit de vormpjes. Maak van de ICING poedersuiker en wat warm water een mooi stevig glazuur. Verdeel het glazuur over de cakejes.
  6. Breek de chocolade in stukjes en laat dit au bain Marie vloeibaar worden. Vul een wegwerp-spuitzak met de vloeibare chocolade, knip het puntje van de spuitzak open en maak Zig-zaggende bewegingen over de cakejes. Laat drogen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *