Choco-perzikjes ( vegan)
Oeh! Wat zijn deze leuk om te serveren op bijvoorbeeld een high tea, ( een ( kinder ) verjaardag of gewoon als knettergezonde snack voor in de lunchbox! Je maakt het ontzettend eenvoudig, en je kunt ze op kamertemperatuur een week lang bewaren. Verras je kind ( eren) eens met deze heerlijkheden op een stokje!
Dit heb je nodig:
( voor de chocolade-coating:
- zes flinke eetlepels zuivere extra vierge kokosolie * gesmolten
- drie/vier druppels stevia chocoladesmaak druppels
- twee flinke eetlepels magere biologische cacaopoeder of voor de bittere liefhebbers rauwe cacaopoeder
Verder nodig:
- vier wilde platte perziken, gewassen en in de schil gelaten, door helften snijden, pitten verwijderen
- houten ijslollie-stokjes ( zeker verkrijgbaar bij bak/kookwinkels)
( * Gebruik enkel 100% biologische, rauwe koudgeslagen extra vierge kokosolie. Dit geeft de meeste gezonde voordelen)
Zo maak je het:
Roer de druppels en cacaopoeder door de olie. Zet dit circa 10/15 minuten in de koelkast. Roer dan even door, en laat opnieuw terugstollen binnen 5 minuten. Haal de chocolademassa uit de koelkast en roer weer door. Let op: het terugstollen kan hierna erg snel gaan, dus hou dit in de gaten.
Zet in iedere helft perzik een stokje. Bekleed een plaatje met bakpapier. Haal steeds een stokje door de chocolade en laat op het plaatje hard worden.