Choco-perzikjes ( vegan)

Oeh! Wat zijn deze leuk om te serveren op bijvoorbeeld een high tea, ( een ( kinder ) verjaardag of gewoon als knettergezonde snack voor in de lunchbox! Je maakt het ontzettend eenvoudig, en je kunt ze op kamertemperatuur een week lang bewaren. Verras je kind ( eren) eens met deze heerlijkheden op een stokje!

Dit heb je nodig:

( voor de chocolade-coating:

  • zes flinke eetlepels zuivere extra vierge kokosolie * gesmolten
  • drie/vier druppels stevia chocoladesmaak druppels
  • twee flinke eetlepels magere biologische cacaopoeder of voor de bittere liefhebbers rauwe cacaopoeder

Verder nodig:

  • vier wilde platte perziken, gewassen en in de schil gelaten, door helften snijden, pitten verwijderen
  • houten ijslollie-stokjes ( zeker verkrijgbaar bij bak/kookwinkels)

( * Gebruik enkel 100% biologische, rauwe koudgeslagen extra vierge kokosolie. Dit geeft de meeste gezonde voordelen)

Zo maak je het:

SAM_6675

Roer de druppels en cacaopoeder door de olie. Zet dit circa 10/15 minuten in de koelkast. Roer dan even door, en laat opnieuw terugstollen binnen 5 minuten. Haal de chocolademassa uit de koelkast en roer weer door. Let op: het terugstollen kan hierna erg snel gaan, dus hou dit in de gaten.

SAM_6679

Zet in iedere helft perzik een stokje. Bekleed een plaatje met bakpapier. Haal steeds een stokje door de chocolade en laat op het plaatje hard worden.

SAM_6680

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *