Chocolade-carrotcake ( vegan)
Oeh, wat een verrukkelijk taartje! Ideaal om tijdens een bezoek te serveren, bij een high tea of gewoon lekker als weekend-taartje!
Dit heb je nodig:
- 250 gram gewassen, schoongeschrapte worteltjes
- 10 druppels stevia chocolade
- een grote banaan
- 150 gram zonnebloempitten
- 75 gram lijnzaad
- 10 gram chiazaad
- 10 gram hennepzaad
- 5 gram sesamzaad
- 50 gram hazelnoten
- anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
- vier flinke eetlepels biologischje magere cacaopoeder
Voor de topping
- 250 gram gewassen, schoongeschrapte worteltjes
- 100 ml haver of andere melkvervanging
- een appel, gewassen en in de schol gelaten, in stukken
- vijf druppels stevia chocolade
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een hoge ronde kleine springvorm ( 16-18 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer eerst alles voor de topping tot een gladde massa. Gooi dit over in een kom, en pureer vervolgens alles voor de taart in de keukenmachine tot een gladde massa. Stort dit op de bodem van de vorm, en verdeel. Stort de topping er bovenop. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Bestrooi eventueel met wat stevia poedersuiker!