Chocolade drank

Zeker als het warm weer is, drinken we liever dan dat we eten. Dat is normaal, het lichaam vraagt om meer vocht tijdens warme dagen. Frisdrank drinken werkt averechts. Naast dat het erg ongezond is ( suiker !) lest het de dorst maar heel even, en krijg je meer dorst. Op warme dagen water drinken is de beste keuze. Deze heerlijke chocolade drank lest niet alleen de dorst, het heeft ook een verrukkelijke smaak dankzij een mix van verschillende stevia druppels. De druppels zijn van het merk GREENSWEET, en zijn vrij uniek vanwege de echte, biologische, pure extracten.

SAM_7054

GREENSWEET DRUPPELS

De druppels van GS zijn vrij uniek te noemen. Ze worden namelijk gemaakt van pure extracten. Dit zeer natuurlijke zuivere aroma geeft de druppels hun specifieke pure smaken. De extracten zijn van biologische afkomst. Zo worden de chocoladedruppels gemaakt van echte cacao, en wordt de appelsmaak gehaald uit biologische appelpulp. Omdat deze loepzuiver en puur zijn, moeten mensen met een overgevoeligheid/allergie voor bijvoorbeeld fructose en cacao oppassen. De druppels zijn helaas voor deze ( gelukkig zeer kleine) groep mensen niet geschikt. 

Omdat de druppels in glazen flesjes zijn verpakt, blijft de kwaliteit van de druppels lang bewaard. Ook werkt het een stuk hygiënischer dankzij de speciale pipet, die er ook voor zorgt dat je de druppels goed gedoseerd kunt gebruiken. De pipet zorgt ervoor dat de vloeistof per druppel wordt afgegeven. Een druppel staat gelijk aan een flinke theelepel suiker. Meer lezen over aroma’s? Klik hier.

KUN JE BAKKEN MET DE DRUPPELS?

Jazeker. De druppels zijn hittebestendig tot 200 graden. Je kunt de druppels gewoon gebruiken om alle baksels te zoeten. Net als bij gewoon intact vers fruit, zal de smaken wat vervagen door het bakproces. Maar er blijft veel van de gebruikte smaak achter. Ik adviseer altijd om op smaak te zoeten. Iedereen heeft immers zo zijn eigen zoetbehoeften. Begin met twee druppels en voeg meer druppels toe op smaak. De druppels zijn overal in te gebruiken, wat je maar graag wat zoeter wilt. Maak bijvoorbeeld yoghurt en kwark wat zoeter door wat druppeltjes stevia, of druppel wat in een liter water. Heerlijke drank voor iedere dag!

HOE ZIT HET MET DE GLYCERINE IN DE DRUPPELS?

Glycerine, beter bekend als glycerol, is een organische verbinding. Het is de eenvoudigste drievoudige alcohol en komt voor als een viskeuze kleurloze vloeistof. Glycerol is vrij goed oplosbaar in water. Glycerol wordt industrieel vrijwel altijd gemaakt uit dierlijk vet. Biologisch wordt het gemaakt uit plantaardige oliën. Glycerol wordt vaak gebruikt als oplosmiddel of zoetmaker in tal van producten als margarine, snoep en koek. Als toegestane stof staat het geregistreerd onder E nummer 422. 

Glycerol komt ook van nature voor in het menselijk lichaam. Het wordt gebruikt bij de synthese van triacylglycerolen ( esters van glycerol en drie vetzuren) en fosfolipide ( een lipide bestaande uit een fosfaatgroep, een glycerolgroep, een stikstof-bevattende alcoholgroep, en een vetzuurgroep) . Bij afbraak van deze stoffen komt er glycerol vrij. Dit vrije glycerol wordt o.a gebruikt in de gluconeogenese ( het opnieuw vormen van glucose)

Het natuurlijk glycerol in de druppels is van biologische afkomst en meest zuiver. 

HOE BEWAAR JE DE DRUPPELS?

Je kunt de druppels na opening het beste op een koele, donkere plaats bewaren. Als de buitentemperatuur hoger is dan 22-25 graden, adviseer ik je om de druppels in de deurruimten van de koelkast te bewaren, of op de meest warme plaats in de koelkast. 

HEBBEN DE DRUPPELS INVLOED OP DE REST VAN DE INGREDIËNTEN IN EEN BAKSEL?

Neen. De druppels doen alleen hun werk: iets zoeten. 

ZIJN DE PRODUCTEN VAN GREENSWEET GMO VRIJ?

Jazeker. Alles is vrij van genetische manipulatie.

SAM_7052

Deze simpele chocoladedrank maak je in een handomdraai. Door vier verschillende smaken te gebruiken, krijgt de drank zijn specifieke bijzondere smaak!

Dit heb je nodig:

een liter water in een goed afsluitbare glazen fles

 • 2 druppels greensweet stevia amandel
 • 2  druppels greensweet stevia vanille
 • 2  druppels greensweet stevia caramel
 • 4 druppels greensweet stevia chocolade

Zo maak je het:

Doe de druppels in de fles en draai de dop er goed op. Schud flink, en zet in de koelkast.

SAM_7053

Je kunt de druppels vinden bij vele gezondheidswinkels, en bestellen via www.greensweet-stevia.nl Er zijn maar liefst 15 smaken, en in het najaar van 2016 worden er nog meer smaken toegevoegd!  Ga direct naar de bestelpagina om jouw favoriete smaak te bestellen!

5 Reacties op “Chocolade drank

 1. het lijkt me zeker de uitdaging waard ! Lijkt me spannend, water wat naar chocolade proeft! Hoe zit het nou eigenlijk met bakken? Normaal voeg je (bv) 250 gr suiker toe, nu (bv) 6 druppels….je krijgt hierdoor veel minder ‘product’. Of neem je de andere ingrediënten gewoon dubbel?? Heb jij daar ’n passend antwoord op? B.V.D. Jolanda

  • Zoeten op smaak ! ;0 Het is maar net hoe jouw zoetbehoeften zijn, sommigen houden van zoet, zoeter, zoetst. een theelepel suiker is gelijk aan 1 druppel. Succes!

   • Ik lees dat je je suf drinkt aan kokosdrank.
    Ik wil waarschuwen voor overmatig drinken.
    Ik heb een natriumaandoening. Als ik meer dan anderhalve liter vocht gebruik. Ook soep en yochurt inbegrepen zakt mijn natrium en word ik suf.
    Ik kan daar in coma van raken. Het is zeldzaam maar ik heb het nu 7 jaar van de een op de andere dag.
    En ik heb het over gewoon vocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *