Courgette ” bolognese”
Een heerlijke snelle, maar vooral gezonde maaltijd, die je supergemakkelijk op een door-de-weekse dag klaarmaakt! Geschikt voor veganisten. De courgetteslierten zijn gemaakt met de spirelli. Alles over de spirelli kun je lezen, door naar het review te gaan.
Dit heb je nodig:
Voor de courgette spaghetti:
- een grote courgette, gewassen en in de schil, ” kontjes” afsnijden ( liefst biologische courgettes)
- TeriYaki saus ( biologisch, zonder toevoegingen)
- een snufje keltisch zeezout
Bijgerecht:
- 250 gram geweekte/gekookte kikkererwten, uitgelekt
Voor de saus:
- een kleine courgette, gewassen en geschild, in kleine blokjes gesneden
- een rode ui, fijn gesnipperd
- 400 gram tomaten, gekookt en gepeld
- een flinke snuf keltisch zeezout
- een eetlepel lavaswortel
- een klein stukje vers gemberwortel, geraspt
- een eetlepel marjolein
- een eetlepel dragon
- twee druppels stevia naturel ( optioneel)
Zo maak je het:
Laat in een koekenpan een klontje kokosolie smelten. Bak de courgetteslierten om en om aan in ongeveer 5-8 minuten. Haal de slierten met een schuimspaan of spaghettilepel uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Meng alle ingrediënten voor de saus, behalve de tomaten, door elkaar en voeg deze in de koekenpan. Bak alles kort aan, terwijl je blijft roeren. Doe de tomaten in een pan en zet op middelhoog vuur. Voeg het mengsel toe en laat 5 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de kikkererwten toe en kook ongeveer 3 minuten door. Serveer de saus naast de courgette slierten over twee borden.