Cracker wentel-teefjes ( glutenvrij / meuk-suikervrij )

De meeste mensen weten wat het is, sommigen hebben nog nooit eerder van wentel-teefjes gehoord.  Het is een zoet gerecht en het wordt gemaakt van brood., meestal van oud brood. Dit wordt ondergedompeld in een mengsel van eieren, melk, suiker en kaneel. De wentelteefjes zijn in ons land erg populair, ze worden vaak gegeten. Maar ook in andere landen van Europa en in de VS ontdekken steeds meer mensen hoe heerlijk de wentelteefjes smaken. Je vraagt je misschien af hoe de wentelteefjes zijn ontstaan. Men wilde vroeger geen eten weggooien. Er was namelijk sprake van schaarste. Nu is dat anders, maar wanneer het brood bijv. te oud is dan eten we het liever niet op. Je kunt het dan wel gebruiken voor de wentelteefjes, je proeft dan namelijk niet of dat het vers brood is of dat het brood al een paar dagen oud is. Eten wordt nog altijd teveel verspild.  Je kunt heerlijke wentelteefjes maken  wanneer het brood niet meer vers is. Je kunt er ook vers brood voor gebruiken, maar oud brood lukt veel beter.

Ik maak zelf regelmatig van mijn eigen gemaakte broden ( wat overblijft ) wentelteefjes . KLIK  HIER . Onlangs kreeg ik opeens een leuk idee wat ik meteen ben gaan uitvoeren. Ik bedacht dat wentelteefjes vast ook prima zijn te maken met…...CRACKERS!  Why not tenslotte? Ik ben dol op goede crackers, zo ben ik een super-fan van de crackers van het merk LE PAIN DES FLEURS. Klik hier voor meer info. Zij hebben echt unieke soorten, die geheel meukvrij zijn. Puur & Fit heeft een ruim assortiment in huis KLIK HIER  voor een overzicht. Crackers zijn, als je de juiste kiest, een gezonde aanvulling in je eetpatroon. Er zijn veel mensen die nog altijd denken dat crackers gezonder of beter zijn ( vooral betreft koolhydraten ) dan gewoon volkoren brood maar dat is in de meeste gevallen niet zo. Ook crackers bevatten granen, suikersen dus koolhydraten en v=bij veel crackers is het zelfs zo dat ze 4/5 x zouter zijn dan een gewone dood-ordinaire volkoren boterham. Je moet crackers daarom niet zien als een gezonde vervanger voor brood, maar je kunt ze zeker genieten als een gezond en verantwoord tussendoortje ( afgezien van wat je erop belegt natuurlijk )

Terug naar mijn wentelteefjes idee. Ik kwam op het idee toen ik erg veel zin had in wentelteefjes, maar geen kruimel brood meer in huis had. Crackers heb ik altijd in huis. En ik dacht ” ik ga het met crackers proberen! ” Dat pakte echt gigantisch goed uit, sterker nog, ik vind de cracker-wentelteefjes nog lekkerder dan wentelteefjes gebakken met oud brood. Je hebt ontzettend weinig nodig en het is een klusje van niets. Maar OEH! Wat een traktatie! Ik heb zelf de kastanje crackers van LE PAIN DES FLEURS gebruikt, maar IEDERE soort van dit merk crackers kun je gebruiken. Het maakt echt niets uit, dus kies je eigen voorkeur! De cracker-wentelteefjes worden ingeweekt met losgeklopte verse eitjes, en is dus NIET vegan. Wil je graag vegan? Vervang de eieren in dit recept dan voor een banaan, die je samen met 20 ml water tot een gladde massa pureert in de blender. Dit recept is glutenvrij en bevatten geen meuk-suikers. Ik heb een heerlijke kaneelsuiker gemaakt met zuivere biologische erythritol en biologische ceylon kaneelpoeder. Dit meng je samen in een diep bord. Het maakt op zich niets uit hoeveel je van ieder gebruikt, de verhouding ligt tenminste op 75% erythritol en 25% kaneelpoeder. Kijk even aan hoeveel je denkt nodig te hebben. Wat je overhoudt kun je trouwens heerlijk op een gewone cracker strooien!

Ik wil je adviseren om ZUIVERE KOKOSLIE te gebruiken om in te bakken. Dit geeft niet alleen de beste resultaten maar ook de meest gezondste. Gebruik liefst de kokosolie van ROYAL GREEN, wat mij betreft anno 2021 de ENIGE ECHTE ZUIVERE kokosolie op de Nederlandse markt die al zijn papieren op orde heeft. Meer weten over kokosolie? KLIK HIER 

Wat heb je nodig?

  • LE PAIN DES FLEURS crackers, welke smaak mag je zelf bepalen ( ik heb de kastanje smaak gebruikt )
  • 2 verse biologisch / dynamische eitjes of vers bij de boer
  • twee eetlepels erythritol

Voor de topping:

  • zuivere biologische erythrirol suiker+ biologische ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

  1.  breek de eieren in een diep bord en voeg de twee eetlepels erythritol toe, klop los. Maak kaneelsuiker door wat erythritol + kaneelsuiker door elkaar te mengen in een diep bord
  2. laat een klein klontje zuivere kokosolie in de koekenpan op een middel-laag vuur smelten
  3. Haal steeds vier crackers door het ei-mengsel en bak deze om-en-om in de pan goudbruin, blijf erbij, het kan snel gaan
  4. haal de crackers direct uit de pan door de kaneelsuiker en leg op een bord

 

Een reactie op “Cracker wentel-teefjes ( glutenvrij / meuk-suikervrij )

  1. WAT WEER EEN HEERLIJK RECEPT EN MAKKELIJK TE MAKEN.
    OOK GEDAAN MET EIGEN GEBAKKEN BROOD, OOK HEEL LEKKER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *