Crackers

Ik ben een cracker-fan. Vroeger at ik die dingen bij de vleet, mijn moeder kreeg ze niet aangesleept 😉 Ik maak ze nu lekker zelf. Meer dan wat meel en verse eitjes heb je daarvoor niet nodig. Je kunt er van alles op strooien, om de crackers extra smaak en voedingswaarde te geven. Ze zijn binnen nog geen half uurtje klaar!

Dit heb je nodig:

Om te garneren:

  • sesamzaad + maanzaad + zwart sesamzaad

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een werkplek met bakpapier. Meng de fiberfin door het meel, en maal dit samen met de eieren in de keukenmachine tot een deegbal. Stort de deegbal op het bakpapier en druk plat, bekleed vervolgens met een stuk plastic huishoudfolie. Rol met de deegroller het deeg zo dun mogelijk, of als je wat dikkere crackers wenst, iets dikker houden, uit. Steek met een uitsteker crackers uit het deeg. Dit kun je met een ronde uitsteker doen, of met een vierkant doosje,  die je van bovenuit in het deeg drukt.  Hoe dunner je de plak uitrolt, hoe knapperiger de crackers worden.

SAM_7280

Smeer wat water met een kwast over de crackers. Bestrooi tot slot royaal met de zaden. Bak de crackers in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-18 minuten, blijf tussentijds goed controleren of de crackers hard zijn gebakken. Laat afkoelen.

SAM_7281

Bewaar de crackers in een goed afgesloten koekblik.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *