Wilde perzik ” bossche bollen”
Dit zijn geen gewone gebakjes. Nee, dit zijn heerlijke traktaties die wel echt gezond zijn! De ” bollen” bestaan namelijk gewoon uit wilde perzik. Met vier ingrediënten ben je klaar! Zonder oven, zonder poespas, binnen nog geen 30 minuten ! Onzettend lekker voor bij een high tea, als traktatie op school of zomaar tussendoor,
Dit heb je nodig:
( voor vier bollen)
- vier wilde platte perziken, gewassen en in de schil, droog gedept ( doe dit voorzichtig, perzikhuidjes zijn gevoelig! 😉  )
- cacao nibs
- zes eetlepels Greensweet Icing poedersuiker
- een eetlepel biologische magere cacaopoeder +
- een beetje melkvervanger ( haver of rijstemelk bijvoorbeeld)
Zo maak je het:
Snij de perziken overdwars door midden, en verwijder de pit in het midden. Leg de onderste gedeelten van de perziken op een schaal, en bestrooi met wat cacaonibs. Druk de bovenste helften er voorzichtig bovenop.
Meng de cacaopoeder door de poedersuiker. Roer steeds kleine beetjes melk door het mengsel tot er een stevig glazuur onstaat. Besmeer de bollen royaal met het glazuur en laat het glazuur drogen.
Je kunt de bollen nog een toefje homemade slagroom of lactosevrije biologische slagroom geven, of bestrooien met zaden, noten, pitten, amandelschaafsel…enz.