Boekweit yoghurt ( vegan + lactosevrij)

Wist je, dat je ontzettend eenvoudig zelf je lactosevrije yoghurt kunt maken?  Het lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Alles wat je nodig hebt, is een goede basis van yoghurtculturen. Je kunt deze in capsules als supplement kopen, maar daaraan zijn erg vaak additieven aan toegevoegd die we helemaal niet nodig hebben. Een ideale, meest gezonde is PRO DARM WATERKEFIR PROBIOTICUM. Lees er alles over, door op de link te klikken. Als je dit in huis hebt, is de keuze oneindig om zelf lekker je yoghurt te maken. Je kunt alles aanzuren met deze melkzuurbacteriën om hetzelfde effect te krijgen van gewone yoghurt. Om je een voorbeeld te geven, hier een zeer eenvoudig basisrecept. Je kunt allerlei andere granen gebruiken om eerst de melk te maken ( klik hier voor meer informatie over zelf melk maken) Van haver tot gierst, van Quinoa tot notenmelk. Heb je geen bezwaar tegen gluten, kun je ook speltvlokken , gerstvlokken en roggevlokken gebruiken. Ik adviseer je wel, om deze biologisch in te kopen.

SAM_7246

Dit flesje in huis halen, en je kunt oneindig zelf je yoghurt maken! 

 

Dit heb je nodig:

( voor een liter yoghurt)

  • een liter homemade melk *
  • twee druppels Greensweet-stevia ( ik heb de chocoladesmaak gebruikt, wil je liever ongezoet, laat dit dan achterwege)
  • 15 gram kuzu of een volle eetlepel arrowroot, of een volle eetlepel biologische maïzena
  • een dopje pro darm waterkefir probiotica 
  • (* je kunt ook melkvervanging uit de biowinkel gebruiken, dit wordt echter iets minder dik dan homemade melk. Dit basisrecept is gemaakt met boekweitmelk, uit boekweitgranen)

Zo maak je het:

Maak de melk volgens het recept, of gebruik melkvervanging. Doe 900 ml van de melk, samen met eventueel de stevia in een pan met dikke bodem, en breng al roerend aan de kook. Maak met wat water een papje van het gekozen bindmiddel. Roer deze erbij, zodra de melk kookt. Blijf roeren tot de massa indikt tot de door jou gewenste dikte.

SAM_7243

Laat alles afkoelen, terwijl je steeds even blijft doorroeren. Als de stoom eraf is, de pro darm toevoegen en roeren. Voeg steeds kleine beetjes van de resterende melk toe, om de yoghurt geheel tot jouw gewenste dikte te verkrijgen. Giet over in een fles, en bewaar in de koelkast.

SAM_7244

TIP: De yoghurt zal, naarmate hij langer koelt in de koelkast wat meer zuur worden, maar net zo zuur als fabrieksyoghurt wordt hij niet. Wil je graag wat zuurdere yoghurt, doe er dan twee drupjes citroensap doorheen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *