Crunchy hazelnoot chocoladepasta
Deze heerlijke crunchy hazelnoot-chocoladepasta maak je niet alleen in één handomdraai, het bevat ook maar vier ingrediënten! Wil je een gladde hazelnoot-chocoladepasta? Maal de massa dan volledig glad.
Dit heb je nodig:
( voor een klein potje )
- 40 gram hazelnoten
- drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra of 15 druppels greensweet stevia chocolade druppels
- drie flinke eetlepels rauwe cacaopoeder
- twee flinke scheuten avocado olie
- twee eetlepels water
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een HS blender of staafmixer met een groot vermogen en maal de massa net zo fijn en crunchy als je wenst. Schep over in een schone glazen pot en bewaar op een koele donkere plek.
Je kunt de pasta ook gebruiken als vulling of topping in taart, gebak en cake ! Ook lekker : een lepeltje door yoghurt of kwark roeren!
Hoi Monique, ik zou dit recept wel eens willen proberen!
Maar hoe lang kun je het potje ongeveer bewaren?
Zeker twee weken 😉 Succes!
Hi Monique, weet je hoeveel de flinke scheuten (avocado olie) zijn?
nee…ik ben niet van de perfecte doseringen…..gewoon een scheutje. Geen grote scheut, gewoon een scheutje. Succes!
Hoi Monique,
Bedankt voor het recept!
Hoeveel suiker per 100 gr. zit er in dit recept?
Grietjes,
Martine
Hoi Monique,
Ik heb het geprobeerd, maar het was helemaal niet lekker. Het smaakte heel erg naar Stevia. Ik moest ook een behoorlijke hoeveelheid olie erbij doen, want het bleef droog.
Helaas maar weggegooid. Dan maar gewoon hazelnootpasta in de winkel kopen.
Hallo Monique,
Ik heb ook de chocolade pasta gemaakt, alleen geen stevia gebruikt. Zo lekker gewoon nu mijn eigen choco zonder suiker. De 2e keer heb ik de cacao poeder vervangen door 3 blokjes 70% chocolade, zit er wel wat suiker in de choco heerlijk. Ik ben zo blij met je recept. Ik ben nu een voorraadje aan het maken voor in de vriezer, aangezien het ongeveer 2 weken goed blijft. Super bedankt.