Curry pasta

In supermarkten en toko’s kunnen we heel veel varianten op curry pasta’s kopen. Curry pasta kun je bijna overal wel voor gebruiken. Als basis voor een pastasaus bijvoorbeeld, of uiteraard over curry’s. Maar ook smaakt een vers visje net even wat lekkerder met een currysausje, gemaakt van currypasta. Currypasta bestaat origineel uit water met kruiden en specerijen uit de Oosterse keukens. In de varianten die we in winkels kunnen kopen zitten vaak onnodige additieven, zoals bewaarmiddelen en suiker en zout. Ook vinden we zo af en toe smaakversterkers, waaronder MSG ( E621) Dit is allemaal echt niet nodig, omdat je werkelijk binnen een handomdraai zelf je currypasta kunt maken. Deze variant is 100% meukvrij, veganistisch en kun je direct gebruiken over wat je maar wenst! Je hoeft de pasta dus niet aan te maken.

SAM_4524

Om de pasta in te dikken, plus een heerlijke nootachtige smaak te geven, heb ik gemalen kasha ( tot meel vermalen) gebruikt. Kasha zijn geroosterde boekweitkorrels. Deze kun je vinden in de biowinkel. Je kunt de korrels fijn vermalen tot meel in een blender met een krachtige motor, een keukenmachine ( bijvoorbeeld Magimix) en uiteraard de hoge snelheidsblender.

Dit heb je nodig:

  • 200 ml water + wat water om bij te schenken
  • een ui, fijn gesnipperd
  • een theelepel lavaswortel
  • een theelepel kerrie masala
  • een theelepel komijnpoeder
  • een theelepel kurkuma
  • een half theelepeltje stevia kristal sweet Xtra
  • een theelepel gemberpoeder
  • een snufje piment
  • een snufje chilipeper
  • een snufje keltisch zeezout
  • twee flinke eetlepels kashameel ( zie uitleg hierboven)

Zo maak je het:

Fruit de ui ( zonder bakvet) in een gietijzeren pannetje licht aan tot er wat vocht vrijkomt. Voeg de 200 ml water toe en roer door, laat dit kort even doorkoken. Voeg alle kruiden en specerijen toe en roer door, laat dit ongeveer 3 minuten doorkoken. Voeg de kashameel, dit gaat direct indikken. Voeg steeds kleine beetjes water toe tot de pasta op de gewenste dikte is gekomen. Proef en voeg eventueel nog wat extra smaakmakers ( extra kruiden) toe. Klaar is je eigen homemade pasta! 😉

SAM_4522

Bewaar de pasta in de koelkast in een goed afgesloten glazen pot. Je kunt de pasta gewoon opnieuw steeds opwarmen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *