Exotische cake ( vegan)

Waan je in de tropen met deze verrassende cake! Met heel veel smaaknoten! De cake is veganistisch, en is snel klaar! Dankzij een heerlijke glazuurlaag van stevia poedersuiker en gedroogde goudsebloem krijgt deze cake een exotisch tintje, en een zeer fraai uiterlijk! Gedroogde goudsebloem kun je kopen in de biowinkel, en diverse gezondheidswinkels.

 

SAM_6959

Dit heb je nodig:

  • twee nectarines, gewassen en in de schil gelaten, ontpit
  • het rasp+ sap van een biologische limoen
  • het rasp van een biologische sinaasappelschil
  • twee bananen
  • een appel, gewassen en in de schil gelaten, in stukken gesneden
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram boekweitmeel
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • een eetlepel stevia sweet Xtra
  • een kopje rozijnen, geweekt en uitgelekt

Voor de topping:

Zo maak je het:

SAM_6960

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een middenmaat vierkant bakblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine kort fijn, zorg dat de massa niet te fijn wordt. Stort in het blik, en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_6963

Draai de cake om, en zet deze op een bord. Maak een stevig glazuur, door steeds beetjes melk toe te voegen aan de poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de cake met het glazuur, en bestrooi met de gedroogde goudsebloemen.

SAM_6962

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *