Kruisbes limonade

Zeker op warme zomerse dagen drinken we meer. En dat is ook nodig. Wat we absoluut NIET nodig hebben, zijn frisdranken en sapjes uit de supermarkt. Deze zitten bomvol suiker. Het is ontzettend simpel en eenvoudig, om lekker zelf je gezonde drankjes te maken! Klik hier voor inspiratie!

SAM_6984

Je kunt met het verse fruit uit het seizoen allerlei soorten lekkere limonades maken. Zoals deze, gemaakt van biologische kruibessen! Knetterlekker en ook nog eens knettergezond! Kruisbessen bevatten relatief weinig fruitsuikers t.o.v andere fruitsoorten: per 100 gram gemiddeld 7 gram. Maak dus snel deze heerlijk frisse limonade!

 

Dit heb je nodig:

  • 150 gram kruisbessen, topjes verwijderen
  • 3-5 druppels zuivere stevia
  • 500 ml water

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de blender en laat dit ongeveer 3 minuten draaien. Giet de limonade over in een glazen fles. Bewaren in de koelkast.

SAM_6982

Maak ook eens limonade met bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, of rode bessen! allen vrij laag in fructose!  Je kunt ook bruisende limonade maken. Maal dan enkel de kruisbessen met de stevia in de blender tot een zeer fijne massa. Voeg hieraan beetje bij beetje mineraalwater toe.

SAM_6981

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *