Banana-rama’s ( vegan)

Oei, wat zijn deze snacks lekker! Heerlijk voor bij de lunch, of bij de thee/koffie! Kinderen maak je zeker blij met deze banana-rama’s! Ze zijn erg eenvoudig om te maken!

Dit heb je nodig:

  • drie bananen
  • 100 gram kokosmeel
  • een eetlepel stevia sweet Xtra
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 200 gram zonnebloempitten

Voor de topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een brownievorm of vierkante ovenschaal met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de koek in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort deze massa in de vorm en verdeel.

SAM_6956

Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. Maak een stevig glazuur door steeds beetjes melk toe te voegen aan de poedersuiker en cacaopoeder.

SAM_6957

Snij de afgekoelde koek in langwerpige vierkante stukken. Besmeer ieder stuk met wat glazuur. Brokkel stukjes banaan op het glazuur. Laat drogen.

 

 

 

2 Reacties op “Banana-rama’s ( vegan)

  1. Mijn deeg bleef erg korrelig en daarom heb ik wat kokosmelk toegevoegd. Resultaat is prima. maar ik vraag mij af of het zonder vocht ook goed was gekomen. Wat denk jij Monique?
    Volgende keer weer kokosmelk toevoegen of grotere bananen?

    • dit is goed mogelijk, het is en blijven natuurlijke recepten en de ingrediënten kunnen daarom bij iedereen anders zijn plus in andere doseringen.Kwestie van oefenen 😉 Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *