Bubble tea

De grote hit van 2016: bubble tea ! Het komt oorspronkelijk uit Taiwan, maar verovert ondertussen de hele wereld. Het wordt ook wel pearl milk tea, boba milktea, boba juice, of alleen boba genoemd. Er zijn inmiddels ontzettend veel soorten en varianten op de bubble tea gekomen. De originele receptuur bestaat uit thee, suiker, limonadesiroop, ijsklontjes en….tapiocaparels.

SAM_6951

Tapiocaparels zijn ronde balletjes, die na het koken nog het meest lijken op gummibeertjes. Lees meer over tapiocaparels, door hier te klikken. Je hebt ze in verschillende maten en kleuren. Zwarte en witte tapiocaparels worden meest gebruikt voor bubble tea. Helaas zijn ze vrij moeilijk te krijgen, sommige toko’s en grotere toko-supermarkten verkopen het. Op internet is vrijwel alleen de witte variant verkrijgbaar ( bij www.pit.com) Ik heb ook lang moeten zoeken in mijn multi-culti hometown Rotterdam 😉 Ik vond vooral de kleine witte tapiocapareltjes, maar deze zijn niet geschikt voor bubble tea, deze worden gebruikt om pudding mee te maken. Uiteindelijk vond ik witte parels in de Rotterdamse markthal, waar een enorme grote  toko-supermarkt zit. Het fijne is, dat ze niet duur zijn. Per zak van 500 gram betaalde ik maar 1,35. Nadeel is dat het niet biologisch is. Het bevat enkel tapiocameel. Je moet de parels van tevoren koken. Zet hiervoor water op, en breng aan de kook. Voeg een kopje tapiocaparels toe aan het water en laat ongeveer 10 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de parels met deksel op de pan 15 minuten nagaren. Giet de parels af in een vergiet. De parels zijn nu klaar voor gebruik. De tapiocaparels smaken nergens naar, maar hebben een gummibeertjes-achtige bite. Ook zorgen ze voor wat bubbeltjes in de thee .

SAM_6950

Er zijn ontzettend veel varianten, maar ik heb besloten om de originele variant te maken. Die maak je meukvrij zo:

Dit heb je nodig:

  • een groot glas vers gezette thee ( ik heb groene thee gebruikt)
  • een flinke scheut COOL BEAR limonadesiroop ( ik heb de lemon/lime smaak gebruikt)
  • vijf druppels greensweet stevia druppels ( ik heb de vanillesmaak gebruikt)
  • ijsklontjes
  • een kopje gekookte tapiocaparels

Zo maak je het:

Stort de parels in het glas. Schenk de thee op. Voeg de cool bear, stevia en ijsklontjes toe. Serveer met een groot breed rietje .

SAM_6949

Je kunt ook met vers gepureerd fruit bubble tea maken. Voeg in plaats van thee het gepureerde verse fruit toe.

 

 

Een reactie op “Bubble tea

  1. Bedankt voor je recept! Ik had toevallig groene tapioca pearls gevonden bij Toko Bali (in Leidschendam) maar ik wist niet zo goed hoe ik ze het beste kon bereiden. Ik ga meteen aan de slag met de bubble tea.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *