Feestelijke kwarktaart

ik ben veganist én ik ben de grootste kwark fan die er bestaat…..hoe dan? Ik kies voor bio-dynamische kwark. Daar kan ik heel goed mee leven. Ik noem mezelf daarom dan ook voor 98% veganist. Wat een ander daarvan denkt, boeit mij niets, en dat scheelt een boel! Ik eet iedere dag kwark, en als ik mezelf niet beheers, eet ik er bakken van weg. Ik sport dagelijks en ik ben een beweeglijk en actief persoontje. Herstel-voer is voor mij daarom ee must, maar ik geniet zo van kwark omdat ik er echt stapelgek op ben. Het is mijn meest favoriete voedsel, zelfs chocolade wint het niet van kwark. Wil je meer lezen? KLIK DAN HIER

Met kwark kun je toveren, zeg ik wel eens gekscherend. Het is een ideale basis voor tal van gerechten en baksels. Ik werk er dan ook graag mee. Alhoewel ik 100% lactosevrij / koemelkerij / caseïnevrij te werk ga, maak ik zo nu en dan een uitstapje. Dit, omdat ik daar heel veel mensen een groot plezier mee doe. Als je de juiste kwark kiest, kun je echt genieten van een heerlijke taart. Bio-dynamische kwark heeft meer smaak, stevigheid en romigheid, zelfs als je de magere varianten kiest. Je kunt deze kwarksoorten alleen kopen in een biowinkel, en ze zijn relatief ietsje duurder dan niet biologische of alleen biologische kwark, Wil je liever ” gewone” kwark gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook! De taart is geschikt voor 6-8 personen, en is verder vrij van gluten, suiker, en andere dierlijke componenten.

Wat heb je nodig:

  • 1000 ml bio-dynamische magere kwark
  • 500 gram havermout ( 100% glutenvrij )
  • een volle mok gepofte boekweit of andere gepofte graan
  • 60 gram zuivere kokosolie op kamertemperatuur
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • drie eetlepels stevia sweet
  • een volle eetlepel eryjthritol
  • warm water of warme plantaardige melk-achtige drank

Voor de topping:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180*C. Bekleed een ronde ovenschaal met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de taart samen in een kom en roer, terwijl je steeds kleine beetjes warm water of warme melk toevoegt, goed door, tot er een smeuïge , licht vloeibare massa ontstaat.  Stort dit in de schaal en bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds controleren. Zodra de taart uit de oven komt, deze bestrooien met kokosrasp en amandelschaafsel. Laat dit enige tijd afkoelen, zodat de taart zijn stevigheid krijgt.

Smelt de plak chocolade au bain marie en doe de vloeibare massa in een wegwerp spuitzak, knip het puntje eraf en laat de chocolade kris-kras over de taart vallen. Laat dit opnieuw drogen.

Een reactie op “Feestelijke kwarktaart

  1. Ga deze zeker binnenkort maken, ziet er zo lekker uit.
    En al jou recepten zijn zo lekker en toch niet moeilijk!😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *