Food fingers ( vegan) uit de airfryer
Ze hebben nog het meeste weg van kebab, deze food fingers. Ze zijn gemaakt van tempeh, en bezitten een heerlijke knapperige korst. Heerlijk bij de maaltijd ter vervanging voor vlees, heerlijk op brood en toast en crackers, verrukkelijk bij de borrel!
Tempeh dus. Wat is dat eigenlijk? Ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven, klik HIER om naar dat artikel te gaan.
Het is ontzettend snel klaar en niet moeilijk. Dankzij de airfryer kun je binnen nog geen 30 minuten deze heerlijke food fingers al op tafel zetten! In de oven is het wellicht ook mogelijk, ik heb dit echter zelf niet getest. Onthoud, dat een oven om meer tijd en een hogere temperatuur vraagt dan de airfryer.
Wat heb je nodig?
- een pakje tempeh ( 250 gram)
- drie eetlepels ras el Hanout
- een eetlepel komijnpoeder
- een theelepel paprikapoeder
- een eetlepel water
VOOR DE KNAPPERIGE KORST:
- boekweit flakes
- glutenvrije biologische paneermeel ( bijvoorbeeld uit maïs)
- vier volle eetlepels chiazaad + drie eetlepels water
Zo maak je het:
Snij de tempeh in mooie rechte stukken ( zie foto hierboven) Maak een papje van de kruiden en het water, en laat de plakken hierin kort marineren.
Gooi flink wat boekweit flakes in een kom of diep bord en knijp dit fijn. Strooi in een ander bord wat van de paneermeel. Haal steeds een plak door de paneermeel en vervolgens door de flakes, knijp dit goed vast aan de plak. Bekleed de baklift met een velletje bakpapier. Weg de vingers in de baklift, zet de temperatuur op 170 •C, en bak 15 minuten, terwijl je tussentijds blijft controleren.
Goeiemorgen Monique,
Op welk moment komen het chiazaad + water erbij die in het recept worden genoemd?
Haha dat wilde ik ook vragen!