Gegrilde aubergines met bloemkoolrijst ( vegan)
Simpel receptje om bij bijvoorbeeld een salade te serveren of bij gekookte aardappelen.
Dit heb je nodig:
- het recept voor bloemkoolrijst
- twee aubergines, gewassen en in de schil, in dunne plakken gesneden
- drie flinke scheuten gefermenteerde biologische sojasaus
- twee eetlepels kokosolie, gesmolten
- een theelepel tijm
- een theelepel rozemarijn
- een theelepel lavaswortel
- een theelepel oregano
- een snufje keltisch zeezout
- twee eetlepels zonnebloempitten
- geroosterde pijnboompitten
Zo maak je het:
Je kunt zowel de oven als een grillpan gebruiken. Ik heb de grillpan gebruikt, dit is het gemakkelijkst. Gebruik je de oven, zet deze dan op de hoogste grillstand, en hou alles goed in de gaten, keer de aubergines ook regelmatig om.
Maak de bloemkoolrijst volgens het recept. Dit gaat de vulling worden op de gegrilde aubergines. Doe alle ingrediënten, behalve de geroosterde pijnboompitten in een kom en haal de plakken aubergine er goed door, zorg dat alle plakken goed in de marinade ligt. Leg steeds drie plakken in de grillpan en grill ze om en om mooi gaar. Leg op een bord, schep wat van de bloemkoolrijst erop. Bestrooi met de pijnboompitten.