Geitenkaas broodjes

Ik gebruik van tijd tot tijd graag biologisch/dynamische geitenkaas. Ik eet het niet vaak, en omdat ik het niet vaak eet blijft het een ware traktatie. Alhoewel ik zuivelvrij werk, maak ik soms een uitstapje. Dit is zo’n uitstapje. Deze heerlijke broodjres zijn ontzettend simpel en eenvoudig om te maken, bevatten weinig ingrediënten en is daarom budgetvriendelijk.

IMG_1463

Ze zijn supersnel klaar ( in nog geen uurtje) en zijn geschikt als ontbijt, lunch, als onderdeel van een diner, als tussendoortje….kortom, gezond en lekker smullen op ieder moment van de dag.  Ik persoonlijk kies voor biologisch-dynamische zuivel, ook geitenkaas. Maar dat mag jij natuurlijk helemaal zelf bepalen. In dit recept is iedere zachte geitenkaas geschikt. Heb je niet veel te besteden, dan verkoopt de Lidl bijvoorbeeld ook goedkopere geitenkaas-rolletjes voor nog geen 1,80.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram biologisch-dynamische zachte geitenkaas, in kleine stukjes gesneden
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee flinke eetlepels kerrie masala
  • een eetlepel komijnpoeder
  • een theelepel paprikapoeder
  • een snufje cayennepeper
  • een eetlepel kurkuma
  • een half theelepeltje greensweet-stevia sweet Xtra ( optioneel, maakt het wel lekkerder)
  • 425 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • warm water

IMG_1464

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar, voeg hieraan steeds kleine beetjes water toe tot de massa smeuïg wordt. Schep bergjes op de bakplaat. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_1465

Lekker met een likje biologisch-dynamische roomboter!

IMG_1462

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *