Geitenkaas broodjes

Ik werk 100% meukvrij, wat in dit geval betekent, dat ik niet werk met gluten, koemelk / lactose, suikers, dierlijke componenten, en kunstmatige meuk. Dit maakt, dat mijn recepten toegankelijk zij voor ontzettend veel doelgroepen. Ze zijn bovendien zeer eenvoudig en snel te maken. Zelf eet ik uiteraard ook 100% meukvrij, maar voor mezelf neem ik de term iets breder. Alhoewel ik 98% veganistisch eet, geniet ik wel van biologisch / dynamische kwark en yoghurt. Daarnaast kan ik prima tegen gluten. En eet zelf daarom regelmatig biologisch dynamisch graan, in de vorm van volkoren spelt en rogge. Ook eet ik graag verse eitjes die vers zijn geraapt bij de boer, of biologisch dynamisch zijn ingekocht in de biowinkel. Ik maak hierin de meest meukvrije, diervriendelijke overwegingen, zodat ik er verder prima mee kan leven. Wat een ander ervan vindt, dat boeit mij niet, zolang ik er maar senang mee ben.

Ik ben lang niet de enige, die er zo over denkt en ook mee omgaat. Ik ontvang regelmatig aanvragen, of ik niet eens een paar recepten kan bedenken die niet persé vrij zijn van dit / dat / zus en zo, maar wel nog steeds meukvrij zijn. Ik maak daarom zo nu en dan een ” uitstapje” en bedenk een paar lekkere recepten die ook 100% meukvrij zijn, maar niet aan bepaalde eisen voldoen. Eén van mijn eigen grote favorieten zijn deze verrukkelijke geitenkaas-broodjes. Ik koop de geitenkaas in de biowinkel ( biologisch-dynamisch) en gebruik biologisch dynamisch volkoren speltmeel. Daarnaast gebruik ik ghee ( = geklaarde roomboter, zie DIT ARTIKEL ) en vers geraapte eitjes van de boer ( of dus bio-dynamische eieren uit de biowinkel )  Verder gebruik ik verse biologische kruiden en specerijen. Dit alles zorgt ervoor dat je toch ” echt” kunt smullen van een ” echt” broodje, terwijl het allemaal meukvrij en diervriendelijk blijft. Tot slot ter duidelijkheid: ik geef in dit recept GEEN alternatieven. Daar is dit recept niet voor bedoeld. Kies je liever gluten / lactose / dier-vrij? Zoek dan een ander recept van dit kaliber op , mijn website staat vol lekkere alternatieven! 

Wat heb je nodig?

 • 400 gram biologisch-dynamische volkoren speltmeel
 • 50 gram biologische ghee
 • drie eetlepels ras El Hanout kruiden
 • een snufje Keltisch zeezout
 • een pakje biologisch dynamische plakken geitenkaas, liefst belegen
 • twee verse eieren
 • kerriepoeder
 • warm water

 

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180*C.
 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 3. Roer een ei, de ras-el-hanout, en de ghee door het meel
 4. Voeg steeds beetjes warm water toe toe er een soepel en kneedbaar deeg ontstaat\
 5. Maak vier platte vierkante stukken en leg deze op de bakplaat
 6. Beleg deze ieder met een plak geitenkaas in het midden
 7. Maak lange sliertjes uit het deeg en leg deze over elkaar heen over de geitenkaas, als een soort raster
 8. Klop het andere ei los, en besmeer de broodjes
 9. Bestrooi de broodjes met kerriepoeder
 10. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren.

 

 

2 Reacties op “Geitenkaas broodjes

 1. Verrukkelijk 😋
  En dit soort recepten vind ik heel fijn. Op de manier die je beschrijft eet ik ook het liefst.
  Dank voor alle moeite die je in je onderzoeken doet en voor de heerlijke ideeën.

 2. Zelf zou ik het maken van amandelmeel en kokosolie zeker omdat door de kokosolie mijn cholesterol als een pijl zo snel is gezakt…
  Astrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *