Geraspte vegan ” kaas” van bloemkool

Ik vind kaas ontzettend lekker. Ik eet het alleen niet vaak. Als ik het eet, kies ik als vegetariër de vegetarische biologische soorten, maar dat komt eigenlijk zelden voor. Waarschijnlijk, omdat veggie/bio kaas onwijs duur is. Als kind was ik dol op overjarige geraspte kaas. Ik besloot een poos geleden, om een vegetarische variant te verzinnen op geraspte kaas. Na wat miskleuntjes is het me eindelijk gelukt een heerlijke gezonde variant te maken op geraspte kaas! Bovendien is deze variant ook geschikt voor veganisten!

Dit heb je nodig:

  • een kleine biologische bloemkool ( blad verwijderen)
  • edelgist vlokken
  • een theelepel komijnpoeder ( optioneel) of een snufje keltisch zeezout ( gerookt keltisch zeezout is het lekkerste! )
  • Zo maak je het:

Snij de bloemkool in roosjes, en rasp de roosjes met een grove rasp fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rasp over de plaat, en bestrooi met wat edelgist en eventueel ( geeft wat meer smaak) komijnpoeder/keltisch zeezout  Verwarm de bloemkool drie minuten, draai de oven weer uit en laat de bloemkool ongeveer 5-10 minuten met dichte ovendeur nagaren.

geraspte bloemkool-kaas 1

Bestrooi de rasp royaal met edelgist. Bewaar de geraspte kaas in een goed afgesloten bakje in de groentelade van de koelkast. Je kunt ook de bloemkool rasp gewoon rauw laten. Dit geeft een wat steviger bite.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *