De grote 100% natuurlijke deodorants-test

IMG_2921

Op mijn artikel over deodorants kwamen veel reacties. Velen vroegen mij, welke deo’s nu echt goed en natuurlijk waren. Ik besloot op zoek te gaan naar een aantal varianten die op de natuurlijke/biologische markt zijn verschenen. Ik wilde deze gaan testen. Ik schrok een beetje van het inmiddels ENORME AANBOD in natuurlijke/biologische deodorants, ik begreep nu de vragen ( welke moet ik kiezen?) veel beter.

In deze natuurlijke-deodoranten-test test ik alleen deo’s die zijn gemaakt zonder de omstreden aliuminiumchloride, en meest natuurlijk en biologisch zijn geproduceerd. Ik heb gezocht naar unieke, bijzondere en gangbare varianten. Ik test zowel rollers, sprays, poeders en sticks. Ik heb gelet op:

– ingrediënten / samenstellingen
– geur
– werking
– gebruiksvriendelijkheid
– prijs
– overige opmerkingen indien nodig
Ik heb diverse firma’s aangeschreven, met de vraag of ik een aantal van hun deo’s mocht beoordelen. Ik kreeg op een aantal geen enkele reactie terug. Gelukkig kon ik via mijn contacten met o.a www.puurmieke.nl  en www.biocareonline.nl aan een aantal soorten komen die mijn gratis zijn toegezonden. Er zijn GEEN COMMERCIËLE zaken mee gemoeid, ik heb geen inkomsten ontvangen. Ook krijg ik geen inkomsten voor de de door mij geregelde kortingen. Ik heb deze geregeld exclusief voor mijn fans den volgers, om hen ook op een voordelige manier tegemoet te kunnen komen op de vrij prijzige deodorants. Dit geeft mensen met een smalle beurs ook een mogelijkheid.
IMG_2906

HOE WERKT DEZE TEST?

Ik sport iedere dag fanatiek. Een goede deo is voor mij daarom onmisbaar. Ik vind niets zo vreselijk als een ( penetrante) zweetlucht/luchtjes/lijf-luchtjes. Dus zorg ik ervoor dat ik vrij blijf van zweetluchtjes. Ik heb iedere dag twee/drie verschillende deo’s getest. Omdat ik veel sport zweet ik regelmatig behoorlijk en kon ik de deo’s goed testen op de werking. Ik heb gekozen voor twee /drie deo’s per dag om zoveel mogelijk deo’s te kunnen testen. Dit geeft jullie hopelijk voldoende mogelijkheden om tot een juiste keuze te komen. Ik smeerde telkens onder mijn linker en rechter oksel een verschillende deodorant. Dit gaf ook erg goed vergelijkingsmateriaal.Ik heb voor zoveel mogelijk verschillende deo’s gekozen. Zo neem ik een deo mee voor tieners, voor de gevoelige huid, en bijzondere ( bijvoorbeeld met probiotica)
IMG_2868

GREEN PEOPLE QUINOA PREBIOTICS DEODORANT ( Roller, 75 ml, €13,95)

De eerste die ik heb getest, is meteen een bijzondere. Deze deodorant bevat namelijk probiotica. Dit moet zorgen voor een optimale huidflora waardoor geurvorming door bacteriën minder kans hebben. De deodorant is 89,4% biologisch. Het is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Het bevat zinc, dit werkt als een soort spons waardoor geuren en moleculen worden geabsorbeerd. De deo bevat Quinoa, wat toch best een bijzonder ingrediënt is in een deo.Deze deo bevat een aantal natuurlijke zouten, deze zijn minimaal toegevoegd. De meeste grondstoffen zijn afkomstig uit biologische teelt en zijn meestal afkomstig uit fair trade projecten.
GEUR? Lekker fris. Citrus-achtig. Tijdens het rollen onder de oksel komt de geur goed vrij. Blijft ook goed hangen.
WERKING? Na 30 minuten sporten ( en transpireren) rook ik de geur nog goed. Het geeft ook geen klotsende oksels. Mijn transpiratie lijkt inderdaad erg goed te worden opgenomen.
GEBRUIKSVRIENDELIJK?  Zeer! Ik hou erg van rollers.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?   ja
WAT VIND IK? Wat een fijne start van deze test. Ik ben absoluut tevreden. Ook na mijn work-out bleef ik goed droog onder de oksels. De geur ebt langzaam weg, waardoor je toch lekker subtiel blijft ruiken. Ik zou deze zeker nog eens kopen. Hij is echt zeer lang werkzaam, waardoor hij zuinig is in gebruik.
NADEEL? : ik vind het prijzig.
IMG_2867

DR.HAUSCHKA DEODORANT ROZEN ( roller, 50 ml, € 13.95)

Deze roller van het bekende merk DR.Hausschka heeft een subtiele rozengeur. De deodorant is 100% biologisch, veganistisch, en is gecertificeerd volgens de NATRUE en/of BDIH keurmerken. KLIK HIER om daar meer over te lezen. Deze deo bevat geen aluminiumzouten. De meeste grondstoffen zijn afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt en dragen het DEMETER keurmerk of zijn afkomstig uit fair trade projecten. Deze deze is zeer mild, en werkt daarom kalmerend. Zeer geschikt voor de gevoelige huid. Het pure rozenwater zorgt voor de heerlijke geur.
GEUR? Lekker. Ik hou wel van rozengeuren. Deze is niet al te sterk aanwezig, maar dit maakt het ook juist natuurlijk.
WERKING? Na 30 minuten was het licht vochtig onder mijn oksels. Het absorbeert ietsje minder, maar werkt denk ik wel perfect als je geen echte inspanningen moet verrichten. Ik rook mezelf gelukkig niet, dus de geur wordt wel goed geabsorbeerd.
GEBRUIKSVRIENDELIJK? Zeer, ook hier een roller. De roller ligt lekker in de hand, waardoor je goed onder de oksels kunt komen.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?  ja
WAT VIND IK? Goede deo. Maar ik denk niet dat deze zeer geschikt is als je veel transpireert. Voor de dagelijkse verzorging is het een ideale deo. Ik vind de geur echt heerlijk, daarom zou ik deze een tweede keer aanschaffen.
NADEEL? Ook hier: erg prijzig.
 IMG_2908

THE OHM COLLECTION DEODORANT NO SWEAT COCONUT ( poeder, 60 gram,€ 12.00)

Voor mij was dit de eerste keer, dat ik een deodorant in poedervorm heb gebruikt. Het was dus best even vreemd. In het poeder zitten geen chemicaliën en andere onnatuurlijke stoffen. Het bevat weinig ingrediënten waar ik altijd wel blij van wordt.Dit poeder bestaat vooral uit sodiumbicarbonaat. Daaraan zijn lekkere, natuurlijke geurstoffen aan toegevoegd. De OHM  Blend zorgt voor de effectieve alkaliserende werking en zorgt ervoor dat er geen vlekken op je kleding komen en zweetgeurtjes tegen gaat. Nog een voordeel van deo in poedervorm is dat het zuinig is in gebruik. Je doet met een busje van 60 gram ongeveer 3 maanden. Je gebruikt het het beste op ietwat vochtige oksels. Schud een beetje poeder op je vingers, en smeer dit onder de oksels.
GEUR? Sterk, niet wat je erg snel verwacht bij een poeder. Maar zodra het poeder in aanraking komt met vocht en warmte komen de geuren goed vrij.
WERKING? Na 30 minuten trainen had ik vochtige oksels. Wel was er geen zweetgeur. Maar echt droog hield het mij niet tijdens mijn wrok-out. Niet dat mijn oksels klotste, maar het kan beter.
GEBRUIKSVRIENDELIJK? Nee, ik vond het poederen behoorlijk lastig. Je moet oppassen dat er niet teveel poeder in één keer op je vingertoppen beland, en het smeren geeft wat poeder op de grond. Ik vind het geen meest ideale manier om te gebruiken.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? ja
WAT VIND IK? Niet onaardig, maar ik zou het niet kiezen. Ik vind poederen toch wat lastiger en minder gebruiksvriendelijk. Qua werking doet het wel wat het belooft, tenzij je erg veel transpireert, Maar voor dagelijks gebruik is het een ideale deodorant.
NADEEL?  Ik vind de poedervorm niet fijn in gebruik, en ook vind ik het busje aardig prijzig.
 IMG_2910

BEN & ANNA VANILLA ORCHILD NATUURLIJKE SODA DEODORANT STICK ( stick, 60 gram, € 7.99)

Deze stick bestaat ook voornamelijk uit sodiumbicarbonaat en heerlijke natuurlijke geurstoffen. Het bevat kalmerende ingrediënten zoals goudsbloem, en is grotendeels biologisch. Het is geschikt voor veganisten. Het bicarbonaat neutraliseert transpiratiegeur en arrowroot ( natuurlijk bindmiddel ) zorgt voor droge oksels.De stick is verpakt in een kartonnen koker, wat het meest milieuvriendelijk maakt.
GEUR?  Heerlijk! Werkelijk verrukkelijk. Nu moet ik wel bekennen, dat ik dol ben op de geur van vanille, maar deze geur blijft echt heerlijk in een zweem om je heen hangen.
WERKING? Goed. Na 30 minuten trainen was ik nog aardig droog onder de oksel. Ik rook de heerlijke geur ook nog erg goed. Ik werd er zelfs blij van!
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID? Minder. Ik moest echt even zoeken hoe het werkte. De stick zit in een koker, en je moet met je duim de bodem omhoog drukken. Het gebruik vond ik wat lastig, omdat er kleine stukjes afbrokkelden en deze op de grond vielen tijdens het smeren. Maar eenmaal enkele keren gebruikt wordt de massa steviger en vast.
GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?  ja
WAT VIND IK? Wat een geweldig lekkere deodorant! Ik ben echt enthousiast. Ik word echt oprecht blij van dit soort deo’s, die op alle fronten hoog scoren op de milieuladder, en ook nog eens met pure ingrediënten erg goed werken.
NADELEN?  Het opsmeren vond ik wel nadelig. Het brokkelt enorm, de stukjes vallen op de grond. Maar verder geen enkel nadeel. Ik vind de prijs een zeer groot voordeel !!!!!!!
IMG_2869

GREEN PEOPLE OY! NATURAL GOODNESS DEODORANT VOOR JE JONGE TIENERHUID ( roller, 75 ml € 12,95)

Ik neem in deze test ook een variant mee die speciaal is ontwikkeld voor de jonge/tienerhuid. Deze deodorant bestaat voor 89  % uit biologische ingrediënten.  Ook deze deodorant bevat probiotica, waardoor de huidflora optimaal blijft en de bacteriën die geurtjes veroorzaken minder kans krijgen. De deodorant is neutraal in geuren, waardoor het geschikt is voor jongens en meisjes. Ook kleinere kleuters kunnen deze deodorant gebruiken, als ze graag mee willen doen met iedereen 😉 De deodorant is 100% meukvrij. Het verstopt de poriën niet waardoor de huid kan blijven ademen. De heerlijk frisse citrusgeur geeft een schoon en fris gevoel.

GEUR? Heerlijk! De geur is niet erg aanwezig, maar lekker subtiel op de achtergrond. Lekker frisse citrusgeur.

WERKING? Goed. Na 30 minuten training had ik geen klotsende oksels. De geur rook ik goed. Fijn.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID? Weer een roller, dus ja! Ik denk ook juist voor tieners erg prettig.

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? ja

WAT VIND IK?  Wat een fijne deo voor kids. Ik heb deze deo aan mijn nichtje van 10 gegeven, zij is er erg gelukkig mee. Ze heeft de deo nu twee dagen ( op vraag van mij) gebruikt en ze vond het zooooooooh lekker ruiken ( haar eigen woorden 😉 ) Ze vond vooral de roller fijn, en dat het niet zo’n ” vieze stinkgeur” had wat je nogal eens achterna kan lopen bij reguliere sprays als Dove en Nivea.

NADELEN? Niet goedkoop.

 

Is het nu echt nodig, deodorant voor kinderen/tieners?

Je kunt je afvragen, of het nu echt nodig is, om kinderen al vroeg deodorant onder hun okseltjes te laten smeren. Dit kan genuanceerd worden beantwoord. Het ligt namelijk sterk individueel. Er zijn ontzettend veel kinderen, die vanaf hun 7 e / 8 e jaar al zoveel zweetproductie ontwikkelen dat het gaat ruiken. Dan is een natuurlijke, biologische deodorant een goede oplossing. Er zijn verschillende fabrikanten, die ervoor hebben gekozen, een variant speciaal voor kinderen op de markt te zetten. Deze deo’s zijn extra verzorgend en verstoppen de poriën niet. Dit maakt dat deze deo’s een stuk gezonder zijn dan reguliere deo’s, ook deo’s zonder parfum of zonder aluminiumzouten.  Uiteraard kun je ook gewoon kiezen voor andere natuurlijke/biologische varianten. De deo’s gericht op kinderen bevatten in regel wat meer verzorgende stoffen.

IMG_2911

SANTE DEODORANT ROLL-ON AQAI-ENERGY ( roller, 50 ml, € 8,49)

Deze deodorant bestaat voor het grootste deel uit biologische  ingrediënten, en is geheel natuurlijk.  De revitaliserende samenstelling van etherische oliën verhoogt het ontgeurend effect en geeft de huid een fris gevoel. Bevat geen synthetische kleurstoffen, parfums of bewaarmiddelen. Dermatologisch getest. Niet veganistisch. De geur komt van Aqai bessen.

GEUR? Slecht. Je ruikt een lichte milde geur tijdens het rollen onder je oksel, maar de geur vervliegt ontzettend snel.

WERKING? Goed. Na 30 minuten bleek ik aardig droog onder de oksel. Wel geen geur, maar ook geen zweetgeurtjes 😉

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID?  Rollertje, duzzzzzz.;)

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?  Nee, het bevat melkzuur

WAT VIND IK? Matig. De werking is wel goed, maar ik mis een lekker fris gevoel.

NADELEN? Geen echte geur. Wel is de prijs hiervan een stuk vriendelijker dan andere geteste deo’s uit deze test.

 

IMG_2870

GREEN PEOPLE PARFUMVRIJE DEODORANT VOOR DE EXTREEM GEVOELIGE HUID ( roller, 75 ml, € 12,95)

Alhoewel 100% natuurlijke/biologische deodorant minimale irritaties geven, kunnen mensen met een extreem overgevoelige huid toch irritaties ervaren. Dit komt dan meestal door de essentiële oliën die zijn toegevoegd of andere natuurlijke geurstofjes. De ” scent free” deo van GP bevat geen parfum. Fyto-wetenschappelijk onderzocht. Het kan bijna 100% garanderen dat de deo geen irritaties geeft. De deo bestaat voor 89% uit biologische ingrediënten, waaronder aloëVera, prebiotica, aluin & zink ricinoleate. Deze deodorant is bijvoorbeeld uitzonderlijk geschikt voor mensen met eczeem, psoriasis en andere probleemhuiden.

GEUR?  nee, geurloos

WERKING?  Na 30 minuten trainen waren mijn oksels iets vochtiger dan de voorgaande deo’s uit deze test, maar het droop niet onder mijn oksels weg. Geen zweetluchtjes geroken.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID? Rollertje, dus ja!

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? ja

WAT VIND IK?  Fijne deo. Ik zou hem niet aanschaffen omdat ik hem niet nodig heb, ik heb geen last van irritaties onder de oksels, en ook mis ik teveel een geurtje, maar dat is persoonlijk.

NADELEN? Ook hier zeg ik: oef, best duur…..

IMG_2871

GREEN PEOPLE DEORODANT VOOR MANNEN MET MINT & PREBIOTICA ( roller, 75 ml, € 12,95)

In deze test ook een variant voor mannen. Ik heb de deo aan mijn goede vriend Kees gegeven en hem gebruikt als proefkonijn. Kees voetbalt fanatiek en zweet daarbij behoorlijk. Hij heeft de deo zowel dagelijks gebruikt als tijdens de voetbaltraining. Deze deo voor mannen bevat net als andere boven geteste deo’s prebiotica. De deo is bestaat voor 85% uit biologische ingrediënten.  De geur is heerlijk fris, met munt. De deo bezit dankzij de prebiotica een langdurige bescherming tegen geurtjes.

GEUR?  Kees vond de geur erg lekker fris. Zeker na het douchen vond hij de geur heerlijk fris en gaf het hem een fris gevoel.

WERKING? Kees heeft de deo zowel overdag naar zijn werk als tijdens een pittige voetbaltraining gebruikt. Overdag heeft hij niets moeten bijsmeren, omdat hij aan het einde van de dag de muntgeur nog rook, en verder droog is gebleven. Tijdens de training waren zijn oksels licht vochtig, veel minder dan gewoonlijk. Ook rook hij geen geurtjes. Hij vond de deo echt zeer prettig.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID? Roller, en ook Kees vind dit hert meest ideaal, hij kan niet tegen sprays.

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? ja

WAT VINDT KEES? Zeer fijne deo, hij gaat hem opnieuw bestellen!

NADELEN? Ik vind het ook weer erg prijzig, Kees vond het best meevallen voor een goede deo.

IMG_2886

WELEDA CITRUS ROLL-ON DEODORANT ( roller, 50 ml, €6.99)

Deze deo gebruik ik zelf afgelopen twee/drie maanden. Vooral om de geur. De ingrediënten zijn niet biologisch, en het bevat alcohol. Omdat ik geen last heb van irritaties onder mijn oksels, kan ik deze deo goed verdragen. De geur vind ik ronduit fantastisch, en eerlijk = eerlijk……daar heb ik deze deo vooral op gekozen. Samen met de zeer vriendelijke prijs. De deo’s van Weleda zijn erg vaak in de aanbieding, deze kocht ik bijvoorbeeld ook voor € 4,35. De deo is vrij van aluminiumzouten.

GEUR? Ontzettend lekker! Heerlijk fris, geeft een zeer fris gevoel.

WERKING? Ik gebruik deze deo overdag. Met sporten is hij niet erg geschikt te noemen. Na 30 minuten heb ik klotsende oksels. Ook als het warm is, geeft deze deo niet veel droogheid. Wel blijft de geur aangenaam.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID? Roller, dusssss…..;)

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?  Nee, bevat lactyl-melkzuurester

WAT VIND IK? Voor de geur en de prijs vind ik deze natuurlijke deo goed genoeg. Maar voor trainen ongeschikt. Bovendien niet voor vegans.

NADELEN?  absorbeert minder goed, niet vegan.

IMG_2887

GREEN PEOPLE NATURAL ROSEMARY DEODORANT ANTI-IRRITATING ( roller, 75 ml, € 12,50)

Deze deo bestaat voor 89% uit biologische ingrediënten. Het is een deodorant die geschikt is voor mensen met een overgevoelige huid. Het geeft geen irritaties. De geur is geweldig lekker. Rozemarijn gecombineerd met lavendel. De zachte deodorant werkt activerend en verfrissend en heeft een anti-bacteriële werking. Omdat de deo erg huidvriendelijk is, is het tevens geschikt voor mensen met eczeem en psoriasis.

GEUR? Heerlijke, subtiele geur. Geeft een zeer fijn ” zweempje” als je iemand voorbij loopt

WERKING? Na 30 minuten trainen waren mijn oksels zo goed als droog. De geur ruik je ook erg goed. Geen rare zweetluchtjes. Vooral de droogheid en de geur van met name lavendel vond ik erg fijn tijdens mijn training.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID?  yep…rollerrrrrrrrr

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?  ja

WAT VIND IK? Wat een fijne deo!  Ik vind hem onwijs fijn tijdens de trainingen

NADELEN? Alhoewel iets goedkoper dan de andere van GP, toch nog prijzig te noemen.

 

IMG_2907

EARTH LINE LONG LASTING DEODORANT MET VITAMINE E ( stick, 50 ml € 12,95)

Weer een bijzondere stick, verrijkt met vitamine E. Vitamine E wordt erg veel toegepast in verzorgingsproducten, het is weldadig voor de huid. Deze stick bevat bijzondere ingrediënten, zoals  zinc-ricinolate, Ijslands mos, propolis, rozemarijn, biologische macadamia-olie en aloë Vera extract. De stick absorbeert en neutraliseert geurtjes. De ingrediënten zijn van gecertificeerde biologische afkomst. Deze stick is geurloos, en zeer geschikt voor de gevoelige huid, en voor de probleemhuid.

GEUR?  nee, geurloos

WERKING? Na 30 minuten trainen was ik super-droog. Van alle deo’s die ik tot nu toe heb getest, is dit zeker de meest effectieve. Geen luchtjes, een droog gevoel bij het opsmeren.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID? goed, oindanks de stick. Het brokkelt niet en het is ontzettend eenvoudig en handig om op te brengen. Toch blijft mijn voorkeur de roller 😉

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? nee, het bevat propolis

WAT VIND IK? Fijne deo. Zeker effectief. Voor mensen die veel en overmatig zweten lijkt mij dit een meest ideale deodorant. Ook voor sporters is dit een ideale deodorant, het geurt niet .

NADELEN? de prijs……Wel doe je erg lang met een stick.

 

 

IMG_2909

SANTE DEODORANT SPRAY GOJI POWER ( spray, 100 ml, €11,75)

Deze spray-pomp bevat voor het grootste deel biologische ingrediënten. Het is verrijkt met goji bessen, De revitaliserende samenstelling van etherische oliën verhoogt het ontgeurend effect en geeft uw huid een fris gevoel.
Bevat geen synthetische kleurstoffen, parfums of bewaarmiddelen.  Bevat alcohol.

GEUR?  Als je het opspuit, erg lekker. Echter is de geur na een kwartiertje al vervlogen.

WERKING? Minder. Na 30 minuten had ik vrij klotsende oksels. Wel rook ik geen geurtjes en droogde ik zeer snel na de training.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID? Fijn, een pompje! Het werkt ook lekker snel.

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? ja

WAT VIND IK?  Jammer, dat de lekkere frisse geur die je ruikt bij het opspuiten niet lang blijft hangen. Verder een prima deodorant.

NADELEN?  ik vind het duur.

IMG_2920

WE LOVE THE PLANET DEODORANT CREME SWEET SERENITY ( créme, 48 gram, € 11,95)

Deze deodorant-créme staat nog maar kort op de markt. Ik heb de fabrikant gemaild, maar kreeg geen enkele reactie. Omdat er toch erg veel naar werd gevraagd, heb ik deze zelf aangeschaft.  De créme bevat 100% natuurlijke ingrediënten. De natuurlijke ingrediënten in deze deodorants werken verzachtend en hydraterend. De zachte crème wordt snel opgenomen in je huid en verstopt de poriën niet. Het helpt je fris te blijven op een natuurlijke manier.Deze geur is verrijkt met rozenolie, honing en specerijen.

GEUR?  Heerlijk. De geur blijft zeer subtiel om je heen hangen, ik vond het super-aangenaam.

WERKING? Minder. Na 30 minuten had ik een aardig vochtige oksel. De geur was nog wel aanwezig en dus geen nare zweetluchtjes in de lucht 😉

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID?  Ik had verwacht, dat het vervelend zou werking in opbrengen, maar dat viel mee, de creme smeert prettig weg onder je oksel. Wel zit je met een paar vieze en vette vingertoppen 😉

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?  nee, het bevat  Sodium Caproyl Lactylate, een lactylmelkzuur-ester

WAT VIND IK? Een fijne deo voor overdag.

NADELEN?  Ook deze is flink aan de prijs. Ik betaalde 11,95, maar het loont de moeite, om te googlen naar het goedkoopste aanbod op internet, want de prijzen kunnen nogal uiteen liggen. Je doet wel lang met een blikje. Verder vind ik de smerige vingers na het opbrengen minder fijn, moet je toch weer even steeds onder de kraan afspoelen…

IMG_2916

THE OHM COLLECTION DEODORANT POEDER CEDAR ( poeder, 5 gram, € 3,25)

Naar deze was ik qua geur zeer benieuwd. Ik hou namelijk erg van de geur van ceder. Het gaat om een proef-monster van 5 gram. Dit heeft www.puurmieke.nl speciaal in haar shop gezet, omdat veel mensen een deo in poedervorm ongewoon en vreemd vinden en dit eerst graag even willen uitproberen voordat ze meteen een hele bus aanschaffen..Dit poeder bestaat vooral uit sodiumbicarbonaat. Daaraan zijn lekkere, natuurlijke geurstoffen aan toegevoegd. De OHM  Blend zorgt voor de effectieve alkaliserende werking en zorgt ervoor dat er geen vlekken op je kleding komen en zweetgeurtjes tegen gaat. Nog een voordeel van deo in poedervorm is dat het zuinig is in gebruik. Je doet met een busje van 60 gram ongeveer 3 maanden. Je gebruikt het het beste op ietwat vochtige oksels. Schud een beetje poeder op je vingers, en smeer dit onder de oksels.

GEUR?  Valt gigantisch tegen……Terwijl de kokosgeur eerder in deze test juist erg lekker  ruikt. Maar ik kon nergens een geur bespeuren, laat staan ceder.

WERKING?  Na 30 minuten had ik behoorlijk vochtige oksels. Wel gelukkig geen zweetgeurtjes. Echter…..ik kreeg wat irritatie onder mijn oksel…..Wat voor mij zeer vreemd is omdat ik nooit last heb van irritaties onder mijn oksels. Nadat ik na mijn training mijn oksel heb gewassen en heb ingesmeerd met de vitamine E stick van Earth Line, was de irritatie vrijwel binnen een paar uur verdwenen. Waarschijnlijk zitten er in deze ceder-variant geurstofjes waar ik niet goed op reageer. Jammer.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID?  Het werd mij na een tweede test met een poeder duidelijk dat poeders niet aan mij zijn besteed….Ik vind het onhandig en omslachtig in gebruik. Twee x lag mijn vloer onder het poeder……

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?  ja

WAT VIND IK?  Zeer tegenvallend. Absoluut de minste uit deze test.

NADELEN?  Vervelend aanbrengen ( knoeiboel) geen echte geur, gaf mij wat irritaties.

IMG_2918

URTEKRAM KOKOSCREME DEO-ROLLER ( roller, 50 ml, € 6,75)

Deze roller is gemaakt van een créme, die meest vloeibaar is gemaakt om als roller te gebruiken. De ingrediënten zijn 100% gecertificeerd biologisch.De deo werkt absorberend, en neutraliseert nare luchtjes. Het bevat zuivere kokosolie. Ook van deze fabrikant kreeg ik geen enkele reactie op mijn mail, ik heb deze zelf aangeschaft.

GEUR?  Lekker. Als je van kokosgeur houdt tenminste 😉  De geur blijft niet erg lang hangen.

WERKING? Na 30 minuten was mijn oksel behoorlijk vochtig en de kokosgeur was nog licht te ruiken. Ik vond ook het gevoel onaangenaam, de absorptie vind ik niet erg geweldig. Ik voelde een straaltje zweet naar beneden rollen….

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID: Fijn, een roller!

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN?  ja

WAT VIND IK? Een fijne deo voor overdag. Niet geschikt voor sporters of mensen die overmatig transpireren.

NADELEN?  Niet echt goed absorberend, wel zeer prettig geprijsd!

 

IMG_3011

NUUD CAREFREE DEODORANT ( créme, 15 ml € 11,95)

Ik kreeg een tube NUUD thuisgestuurd via de fabrikant na aanvraag. NUUD is een deodorant op basis van créme. NUUD is op basis van microzilver, maar ook bevat het andere, in mijn beleving minder fijne ingrediënten zoals paraffine en  vaseline .Jammer, deze toevoeging. Verder vinden we ook lanoline in NUUD, dit is een wolvet, en dit maakt NUUD ongeschikt voor veganisten. NUUD richt zich voornamelijk op het milieuvriendelijke aspect. Zij geloven vooral in het verminderen van de plastic afvalberg ( plastic soep) en besteden erg veel aandacht aan de verpakking. De tube is gemaakt uit suikerriet en de verpakking zelf waarin de tube komt is gemaakt van ongebleekt FSC karton. NUUD vertelt, dat je zeker twee/drie dagen per smeerbeurt onder de oksels vooruit kunt, en daardoor zo onwijs weinig nodig hebt, dat je met de minimale 15 ml zeker 6/7 weken zal doen. De créme is geurloos.

 

GEUR? nee, compleet geurloos

WERKING?  goed. Ik had de créme een dag tevoren opgesmeerd, om te testen of het daadwerkelijk twee/drie dagen werking geeft.  Na 30 minuten zweten was ik nog redelijk droog onder de oksel, niet compleet droog, maar geen klotsende oksel. Ik rook wel na afloop van mijn training een zeer lichte zweetgeur, wat ik onaangenaam vond.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID? matig. De créme smeert wel lekker uit, maar laat vettige vingers achter. Ik vond het geen prettige ervaring. Rollers zijn dan voor mij net even fijner. Een créme geeft mij ook een minder fris gevoel.

GESCHIKT VOOR VEGANISTEN? nee, het bevat lanoline, een vet uit schapenwol.

WAT VIND IK? Niet onaardig, maar niet ” my cup of tea”. En ik vind de vaseline/ paraffine een enorme misser, daardoor zou ik deze sowieso nooit kiezen. Ik mis ook een lekker fris gevoel.

NADELEN? vaseline/paraffine aanwezig, wolvet aanwezig, geen fris gevoel, lichte zweetgeur na training.

IMG_2922

 

UITSLAG TEST

Na mijn test ( wat op zich best een pittige klus was!) heb ik een top 14 gemaakt. De eerste plaats is echter een gedeelde!

 1) Ben & Anna  ( Puur Mieke ) en Green People Quinoa en prebiotic deodorant ( biocareonline)

Beide ge-wel-dige deo’s.  Ze doen hun werk, en ruiken geweldig lekker. Ben & Anna is goedkoop, maar brokkelt nogal, Green People is wat prijziger maar erg zuinig in gebruik.

2) We love the planet créme deo ( verkrijgbaar in de biowinkel en via internet)

3) Green People natural rosemary deodorant ( Biocareonline)

4) DR. Hauschka rozen deodorant ( biocareonline)

5) Green People OY! deodorant voor kids ( biocareonline)

6) Green People deorant voor mannen ( kees  was erg tevreden!) ( biocareonline)

7) Earth Line vitamine E deodorant ( werkt erg verzachtend) ( Puur Mieke)

8) Green People parfumvrije deodorant ( biocareonline)

9) The OHM collection kokos poeder deodorant ( Puur Mieke)

10) Weleda citrus deodorant ( verkrijgbaar in biowinkel en drogist)

11) Urtekram kokos deo créme ( verkrijgbaar in biowinkel en via internet)

12) Sante goji spray ( Puur Mieke)

13) NUUD créme deodorant, ( verkrijgbaar via webwinkel NUUD. )

13) Sante aqai bes deodorant ( Puur Mieke)

14) The OHM collection cedar poeder ( Puur Mieke)

IMG_2923

24 Reacties op “De grote 100% natuurlijke deodorants-test

 1. Wat me verbaasd is dat je steeds noemt dat een deodorant je oksels Droog moeten houden? Ik vind dat onnatuurlijk, zweten is een natuurlijk lichaamsproces en een deo is om je sweet geur weg te halen maar toch niet je zweet?!? Ik gebruik meestal gewoon baking soda en dat belemmert niet het zweten, maar wel de geur😉

 2. Ik meng gewoon wat baking soda door mijn gezichtscreme (niet teveel, anders schuurt het). Zeer tevreden over de anti-geurwerking; tegen het zweten zelf zal het niet helpen, denk ik. Pakje van 500 g baking soda kost minder dan 2 euro.

   • Hopelijk kun je begrijpen, dat ik niet alle ongeveer 45.000 soorten natuurlijke deo’s kan testen…….Hopelijk kun je toch wat met de test ! Warme groet!

 3. Dank je. Voor de mooie review !
  Nu nog kiezen ,
  Zeker eentje voor mijn dochter , die van ben en Anna lijkt ook leuk voor voor haar als ik hun geurtjes en sticks bekijk . Zouden deze ook geschikt zijn voor mijn meisje ?
  Leuk dat er eentje voor de mannen ook bijzit .
  Hartelijk dank

  • ja hoor, in feite zijn alle natuurlijke en biologische deo’s ook geschikt voor kinderen en zelfs peuters en kleuters, als die graag hun mamma na willen apen 😉 De OY1 is echter wat verzorgender. Succes met de keuzes en warme groet

 4. Hallo Monique,

  Ik lees je reviews altijd graag, vooral omdat ze kritisch zijn, maar ook omdat ik dan wat meer op de hoogte ben van wat voor producten allemaal te krijgen zijn.
  Dit keer viel me wel iets op. Iedere keer als in een product melkzuur of een melkzuurester zit, vind je dit product niet meer geschikt voor veganisten. Melkzuur is niet een molecuul dat uitsluitend in melk- en dus dierlijke producten voorkomt. Het is een zuur dat geproduceerd wordt door melkzuurbacteriën. Zo is zuurkool bijvoorbeeld ook zuur van de melkzuur, wat geproduceerd is door melkzuurbacteriën in de witte kool. Daarmee is het naar mijn mening niet ongeschikt voor veganisten.

  Groeten,
  Herma

   • Dit verschilt nogal in samenstelling. Zo wordt er ook wel melk toegevoegd en gemengd.

 5. Dag Monique,
  Ik ging ervan uit dat je ondanks het gebruik van een deo toch nog ‘moet’ zweten. Zoniet, worden je zweetklieren verstopt door het gebruik van een deo. Nu lees ik dat je bij het gebruik van een paar deo’s in je test niet zweet maar ik ga ervan uit dat jij geen deo’s gaat testen die de zweetklieren verstoppen.
  Kan je hieromtrent nog een korte toelichting geven?

  • Uiteraard zweet je, als je je inspant. Ook ik. En ik heb het dan ook in mijn testen over de WERKING. En hoe het het zweet absorbeert en de luchtjes neutraliseert Ik test in deze test geen anti-transpirant. Deze deo’s verstoppen de poriën inderdaad. Warme groet

 6. Beste Monique,
  Dank voor je zeer uitgebreide test. Chapeau!
  Vooral de beoordeling van werking en het gebruikgemak vind ik heel zinvol.
  Een punt van aandacht. Een roller van 75 ml voor € 12,95 is praktisch net zo duur als een roller van 50 ml voor € 8,50. Niet bedoeld als kritiek, meer als punt van aandacht voor de lezer.

  • Dat is zo, maar het is wel een uitgave in 1 x . Bedankt voor je opmerking 😉 Warme groet!

 7. Superbedankt voor deze test! Ik ben al tijden op zoek naar een goede deo omdat ik niet meer tegen natrium bicarbonaat kan. Ik had nog geen goed alternatief gevonden voor mijn home made deo. Benieuwd naar Green People. Day metk kende ik nog niet!

 8. Goede informatie, ik had een hekel een deo’s maar kon niet zonder door het stress-zweten en de nare geurtjes die erbij hoorden. Toevallig ‘nuude’ ontdekt, een Nederlands product wat voor mij prima werkt. En het leuke is dat het gifvrij is en lang na werkt. Prijzig maar je doet er super lang mee. Misschien eens proberen…

  • nuude wilde niet meewerken aan deze test en is ook erg duur…vooral marketing

 9. Ik gebruik al jaren aluin: even nat maken ’s morgens en je zweet niet meer, dus ook geen geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *