Het grote meukvrije AIR FRYER receptenboek!

Air fryen is niet alleen hip and happening, het lijkt een geheel nieuwe manier te zijn geworden om voedsel te bereiden. Ik vind het enerzijds een erg fijne ontwikkeling, anderzijds ook een beetje zorgwekkend omdat de meeste airfryers giftige stofjes bevatten ( anti aanbak lagen die bijvoorbeeld loslaten) Ik heb daarom best lang gezocht naar een airfryer, die 100% gifvrij was. In 2016 vond ik deze, de MONTANA. Ik begon met een kleine versie, inmiddels staat de nieuwste XL versie op mijn aanrecht. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE. 

 

IMG_5281

Ik kreeg echt ont-zet-tend veel vraag voor recepten voor deze airfryer. Veel mensen komen blijkbaar niet veel verder dan patat, en/ of wat kippenvlees braden. Inmiddels heb ik erg veel recepten bedacht, en vond MONTANA het een leuk idee om deze eens te gaan bundelen in een bijzonder en uniek receptenboek. Deze is inmiddels gelanceerd!

Waarom is ” meukFRY bakken met Montana” zo uniek?

Er komen langzaam maar zeker steeds meer receptenboeken op de markt voor de airfryer. Allen met erg lekkere recepten. Alleen…..deze recepten zijn niet meukvrij. En bevatten dus gewoon suikers, vetten, gluten, E nummers, koemelk, vlees, en andere reguliere producten. Dit is voor mensen die hier allemaal geen bezwaar tegen hebben natuurlijk prima. Maar de groepen mensen die ( noodgedwongen of vrijwillig) kiezen voor een bepaalde voedselstroming wordt groter. En is een bijzonder receptenboek als deze geschikter. Er hoeft niet meer omgerekend te worden omdat de recepten van zichzelf al 100% meukvrij zijn! Dit houdt in:

  • geen suikers, ook geen honing
  • geen gluten
  • geen koemelk / lactose *
  • geen kunstmatigheden of synthetische E nummers
  • geen vlees of dierlijk vet
  • op enkele recepten na veganistisch*

* Enkele recepten bevatten eieren en geitenkaas. Dit kan gemakkelijk worden vervangen door de veganist.

IMG_2411

Het boek bevat 40 recepten voor iedere dag. Ze zijn geschikt voor zowel ontbijt, lunch en diner als tussendoortje of bijvoorbeeld een taart voor een bijzondere gelegenheid. Er wordt gewerkt met ingrediënten uit de natuur. Veel verse groente en fruit, heerlijke en voedzame melen en granen, en er komen vrij unieke recepten in het boek voor die bijvoorbeeld zijn gemaakt met zwarte knoflook. Dit receptenboek is geschikt voor iedereen, die graag gezond wil bakken in de airfryer. De recepten zijn geschikt voor mensen met bepaalde allergieën en / of intoleranties.

Wat kan ik verwachten?

Het boek bevat niet alleen 40 heerlijke recepten, het bevat ook en zeer uitgebreid voorwoord. In dit hoofdstuk vind je enorm veel informatie over de airfryer. Wat is het precies voor apparaat? Wat zijn de verschillen tussen bijvoorbeeld een friteuse of oven? Hoe hou je de airfryer schoon? Je vindt in het boek enorm veel tips om je airfryer te onderhouden waardoor hij veel langer mee zal gaan. Verder vind je ontzettend veel handige tips. Je vindt ook een heel hoofdstuk vol tips en trucs om zo knapperig mogelijk patat te bakken. Het boek bevat een handige inhoudsopgave en een begrippenlijst, waar je alles aan onbekende ingrediënten in één oogopslag terug kunt vinden.

IMG_2408

Het boek is luxe! Het heeft een hardcover en glanzend dik papier. Dit zorgt ervoor dat het boek langer mooi zal blijven. Er staan prachtige foto’s in ( als ik zo bescheiden mag zijn…;) ) die je al meteen het water in de mond doet lopen. Wat voor recepten kun je zoal verwachten?

Schermafbeelding 2018-09-08 om 02.58.39

Enkele impressies uit het boek:

Schermafbeelding 2018-09-08 om 03.00.45       Schermafbeelding 2018-09-08 om 03.00.30

aardbei soezen              gevulde tomaat

Schermafbeelding 2018-09-08 om 03.00.08  Schermafbeelding 2018-09-08 om 02.59.27

regenboogtaart                    koolhydraat-arm brood

 

Waar kan ik het boek bestellen?

Het boek kost € 17,95

KLIK HIER OM DIRECT TE BESTELLEN

IMG_5280

 

 

5 Reacties op “Het grote meukvrije AIR FRYER receptenboek!

  1. Hoi Monique het lukt ons niet om de airfryer met kookboek te bestellen????is het mogelijk dat je de link nog een keer doorstuurt ? Groetjes Ida Lens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *