haver fruit broodjes

Wat een verrrrrukkelijke broodjes! Met maar vier ingrediënten !!!! Je kunt kiezen of je er nog wat lekkere toppings ( nootjes, zaden, pitten) op wilt, ik vond dat in ieder geval een superlekkere aanvulling! Maar je kunt de broodjes uiteraard ook ” naturel” houden.

SAM_2288

Ik gebruik in dit recept havermout-meel. Dit kun je heel makkelijk maken. Zeker als je in het bezit bent van een HS ( hoge snelheid) blender is dit een klusje van nog geen 30 seconden. Gebruik 500 gram havermout per maling. Een gewone blender zal er iets langer over doen, maar uiteraard gaat het daarmee ook perfect. Het is ook mogelijk met een staafmixer en een koffiemolen. Doe 500 gram havermout in de blender en maal tot meel. KLAAR! 😉 Ik werk 100% glutenvrij en gebruik daarom enkel havermout die gegarandeerd 100% glutenvrij is. Deze vind je in mijn webwinkel en in de biowinkel. Heb je geen allergie, dan kun je ook gewone biologische havermout gebruiken. In deze varianten vinden we enkel mogelijk wat sporen aan gluten.

SAM_2326

Dit heb je nodig:

  • 400 gram havermout-meel ( zie toelichting hierboven)
  • twee bananen
  • drie perziken, gewassen en in de schil, pitten verwijderen
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder

Eventueel voor de topping:

  • verschillende fijn gehakte nootjes, zaden, pitten, en kasha ( ik heb kasha, zonnebloempitten, sesamzaad en lijnzaad gebruikt)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de banaan, bakpoeder en perziken in een grote kom en kneed met je vingers de massa tot een romig geheel, laat wat stukken perzik heel. Voeg de havermeel toe en roer tot een stevige deegbal. Laat dit 5-10 minuten staan.

SAM_2324

Maak ronde bollen met je handen en leg deze met ruimte ertussen op de bakplaat. Als je topping gebruikt, deze samen vermengen en op de broodjes strooien. Bak de broodjes in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_2322

 

4 Reacties op “haver fruit broodjes

  1. Hallo
    Ik zou de recepten graag willen uitprinten. Is het mogelijk om een printvriendelijke versie toe te voegen?

  2. Hoi Monique, de broodjes gebakken in de Airfryer ???? Zijn super goed gelukt ???? Héééérlijk! Heb ze op 170 gr. gebakken maar ze waren na 15 min. nog heel klef van binnen. Heb ze omgedraaid en nog 10 min. erbij gedaan. Zonder voorverwarmen dus 25 min. op 170 gr. Dankjewel voor het recept ????

    • wat goed! Hartsikke bedankt voor het melden, hier hebben andere air fryers erg veel aan! Warme groet!

  3. Hallo
    Bedankt voor het recept en het idee van de airfryer. Ik had geen havermout in huis maar wel amandel meel en abrikozenpitmeel. Deze gebruikt met banaan, peer en sinasappel, rozijnen en nootjes. In de airfryer en ze ruiken super lekker en zien er super uit. Nu nog proeven maar ik ga ervan uit dat ook dat wel goed zit. Ideeën volop dankzij dit recept. Bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *