Haver-kokosbrood ( vegan)

Kennen jullie die mierzoete plakjes kokosbrood uit de supermarkt? Je weet wel, die plakjes die zeer chemisch ruiken en waarvan je tanden gaan klepperen 😉 Ze zijn er in mierzoete kleurtjes. Dat deze plakken vooral uit suiker bestaan zal niemand verbazen. Toch zijn ze nog altijd mega populair. Lekker zoet, lekker goedkoop, en gemakkelijk in gebruik. Ik heb eerder geprobeerd dit exact na te bootsen in een 100% meukvrij jasje en alhoewel dit aardig in de buurt kwam, had het toch mijn goedkeuring niet. Ik verzon daarom een andere manier om toch die bekende smaak te verkrijgen, maar in een ander jasje gestoken. Het is dit verrukkelijke kokos-haverbrood geworden! SAM_4847

Het heeft dezelfde smaak en structuur als kokosbrood, enkel is het brood zachter en smeuïger. Je maakt het in een handomdraai. Bovendien geschikt voor veganisten. Voor een goed resultaat adviseer ik je, om de gevraagde havermout 24 uur tevoren te laten weken in water met stevia. Dit kan ook korter: 4-8 uur. Staat er nog veel water op de mout na het weken, giet dit dan af.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram geweekte havermout in twee eetlepels stevia  sweet Xtra ( zie uitleg hierboven)
  • 100 gram kokosmeel
  • twee flinke volle kopjes kokosrasp
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een kleine vierkante cake/bakvorm. Bekleed de vorm met een vel bakpapier. Roer alle ingrediënten stevig door elkaar, zorg ervoor dat alles goed is opgenomen. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-60 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_4847 SAM_4846

8 Reacties op “Haver-kokosbrood ( vegan)

  1. Ziet er goed uit, maar wat houdt het bij elkaar? Ik bedoel, ik mis eieren of boter. Snap je wat ik bedoel?

  2. Is het ook mogelijk om de haver te vervangen? Mijn dochter verdraagt geen haver…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *