Keltische pinda-chocoladekoeken

Werkelijk on-weer-staanbaar lekker! Een stevige voedzame koek om de hongerklap te stillen, of voor na het sporten!

Dit heb je nodig:

  • 235 gram ongezouten ( liefst biologische) pinda’s
  • een snufje keltisch zeezout 
  • twee eetlepels stevia  sweet Xtra
  • 125 gram blonde gedroogde moerbeien
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram zonnebloempitten
  • een groot ei
  • 100 ml of meer haver of andere melkvervanging

Voor de chocoladetopping: zie ” zelf chocolade maken”

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Het is meest handig, om een ronde koek uitsteker te gebruiken om mooie ronde koeken te maken. Pureer in de keukenmachine de pinda’s, zonnebloempitten, keltisch zeezout en stevia, en de moerbeien tot een loskorrelige massa. Gooi de massa in een kom, en voeg de rest van de ingrediënten toe, roer stevig door. Zorg dat alle meel goed is opgenomen. Blijft de massa wat te loskorrelig, voeg dan nog kleine beetjes melk toe, maar let op, dat je de massa niet te nat maakt.

SAM_4802

Maak met een koekuitsteker mooie ronde koeken op de bakplaat. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds goed controleren, want ze kunnen hard gaan. Laat goed afkoelen.

SAM_4804

Maak de chocolade volgens het recept . Doop steeds een helft van een koek in de chocolade en leg op de plaat. Bestrooi nog licht met wat keltisch zeezout en laat drogen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *