Heerlijke meukvrije douche mousse!

Ik heb geen bad. Ik heb dat eigenlijk nooit zo lekker gevonden, een douche vind ik veel verkwikkender en geeft mij meer het gevoel dat ik er echt schoner van wordt 😉 Ik hou vreselijk veel van douche “ frutseltjes”. Schuim, zeep, gel, ik vind het allemaal heerlijk. Ik heb een paar van die leuke schuim-sponsen die de boel lekker kunnen laten schuimen. Tegenwoordig is mousse heel populair. Dit zijn flessen, met een pompje. Door gel op te pompen verkrijg je een soort “ slagroom” onder de douche. Sinds dat dit er is gebruik ik dit graag, want ik vind het werkelijk geweldig. Meestal koop ik de mousses van het merk Rituals. Niet goedkoop, maar wel gewoon erg fijn spul, daar kunnen we kort over zijn. Helaas bevatten ook deze mousses net als de vele andere varianten die we zelfs in de supermarkt kunnen kopen, veel stofjes waar ik minder blij van wordt. Ik merk dat soms ook, omdat ik een zeer gevoelig huidje heb. Sommige mousses drogen mijn huid gigantisch uit. 

Nu ik op avontuur ben in de meukvrije uiterlijke verzorging, kon ik het uiteraard niet laten om ook eens een meukvrije douche-mouse te ontwikkelen. Maar dat viel nog niet mee. Het moest iets “ fluffy” worden, en ook lekker schuimen. Na een aantal mislukkingen is het me dan toch gelukt! En sta ik voortaan heerlijk te schuimen van mijn eigen meukvrije slagroom-onder-de-douche !!!! Het mooie is dat het niet veel tijd kost om te maken, het niet veel ingrediënten bevat, en je een flinke pot tegelijk kunt maken. Waar wacht je nog op?

SAM_2151

DE INGREDIENTEN

De ingrediënten zijn simpel: zeep, water, aloë vera gel en amandel olie. That’s it! Je kunt uiteraard nog van alles zelf toevoegen zoals etherische oliën. Het “ geheim” zit hem in de manier waarop je het maakt. Dit zijn wat slimme handelingen, om de boel “ fluffy” te verkrijgen. Het is wel ontzettend belangrijk dat:

– je goede, liefst biologische producten gebruikt

– je zeer hygiënisch te werk gaat

Er zijn bijvoorbeeld erg veel goedkopere etherische oliën verkrijgbaar, en goedkope amandel olie en aloë Vera gel, Kies een aloë Vera gel die liefst 100% is, of 99%. En koop dit nooit bij de discount-drogist. Daar verkopen ze erg veel producten die zijn bewerkt, toevoegingen bevatten en waar kinderarbeid aan is gekleefd. Daarnaast zijn veel van deze producten getest op dieren.  Een goede zuivere aloë Vera gel kun je bijvoorbeeld hier bestellen.  Kies ook voor zuivere amandel olie. Ik ben verzot op alles van het merk TISSERAND. Deze producten zijn loepzuiver en 100% meukvrij. Je kunt de amandelolie hier bestellen. 

Hetzelfde geldt voor het stukje zeep. Koop geen “ gangbare” stukken zeep. Maar bestel deze via internet bij hoog aangeschreven webwinkels of in de biowinkel. Deze zeep is 100% zuiver, natuurlijk, plantaardig, dierproefvrij en vrij van chemische meuk. Er zijn vele “ smaken” in natuurlijke zeep. Ik heb voor dit recept bijvoorbeeld gekozen voor duindoornzeep. Maar je kunt uiteraard je eigen “ smaak” daarin bepalen.  Andere lekkere geurende zeep is bijvoorbeeld lavendelzeep, olijfolie zeep en kamille zeep. De keuze is oneindig. Maar kies dus wel het juiste stukje zeep. 

SAM_2150

AAN DE SLAG! 

Dit recept geef een flinke pot douche mousse. Gebruik liefst een weckpot, die goed afsluitbaar is. Zorg ervoor, dat de pot steriel is en van glas. Dan hou je je mousse het langste  goed en houdbaar.  Dit recept is goed voor een fikse pot. ( zie foto)

DIT HEB JE NODIG:

SAM_2152

ZO MAAK JE HET:

Hak het stukje zeep met een scherp mes zo fijn mogelijk. Dit gaat gemakkelijk. Doe de zeep met het water in een pan, en zet op hoog vuur, terwijl je erbij blijft en regelmatig doorroert. LET OP: het kan vrij snel gaan koken, blijf er dus wel bij. Zodra de massa begint op te koken, de pan van het vuur halen, en het vuur laag draaien. Blijf ongeveer 2 minuten goed roeren. Zet de pan weer terug op het vuur en blijf roeren tot alle zeep volledig is opgelost. 

Giet de massa ( pas op, HEET!) in een kom, en zet deze kom twee en half uur apart, terwijl je om het half uur de massa blijft doorroeren. De massa gaat stollen. Zorg dat je ieder half uur de massa goed en stevig door roert. 

Roer na de afkoel tijd de massa 5 minuten STEVIG door. Voeg de aloë Vera gel toe en roer dit opnieuw 5 minuten met een zeer stevige hand door. Voeg de amandelolie toe en roer 10 minuten aan één stuk stevig door. Vul de pot met de mousse, en bewaar op een koele donkere plaats. 

TIPS

Je kunt nog van alles toevoegen aan de mousse. Naast de etherische oliën kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor andere basis oliën zoals kamille olie, olijfolie, druivenpit olie of lijnzaad olie. Heb je een huid die erg snel droog wordt, is het aan te raden een klein beetje glycerine toe te voegen. 

VEEL PLEZIER ONDER DE DOUCHE! 

SAM_2148

5 Reacties op “Heerlijke meukvrije douche mousse!

 1. Hoi Monique,

  Zijn deze producten cq ingredienten ook in jou webshop te koop?
  Wanneer gaat je Shop online?

  Groet Vera

  • dat gaat wel de bedoeling worden 😉 Ik ga waarschijnlijk kant en klaar pakketten aanbieden! Hou het in de gaten 😉 Warme groet! ( ik hoop volgende week opening!!!!)

 2. Hoi Monique,
  Kun je ook een mixer of keukenmachine gebruiken in plaats van 20 min zelf roeren?

 3. Kan ik ipv van bv duindoornzeep ook marsheille zeep gebruiken of is de structuur daarvan te vettig???

  • Hier ben ik ook benieuwd naar. Marseillezeep, of zelfs de Dr. Bronners Castille zeep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *