Hoe uniek en bijzonder is de body butter van SEA LINE?

Vroeger ( gut…nu klink ik wel heel erg als een oude bes 😁 ) was ik werkelijk lichtelijk verslaafd aan de potten body butter van DE BODY SHOP. Zodra er een nieuwe geur uitkwam, snelde ik op mijn fiets naar de stad ( Rotterdam Centrum ) om de pot te bemachtigen. Mijn badkamertje stond propvol met de potten, heerlijk vond ik het om iedere morgen mezelf steeds weer met een andere geur in te smeren. Dit feest ging vrij snel over, zo eind mijn twintiger- periode. Opeens begon mijn huid verselijk heftig te reageren op die smeersels van de Body Shop, en ik moest mijn potten verzameling met pijn in mijn hart dan ook weggeven aan liefhebbers. In die periode begon ook zo’n beetje mijn zoektochten naar natuurlijke verzorging en cosmetica waar ik tenminste TEGEN kon. Ik spreek nu over eind jaren negentig. Destijds waren er nog niet louter veel natuurlijke alternatieven vindbaar. Ik heb de body buttertjes daarom altijd wel gemist. Tot ik gelukkig eindelijk wat natuurlijke alternatieven vond. Body butter behoort anno 2021 nog steeds tot één van mijn meest favoriete verzorgingsproducten. Ik hou er echt heel erg van. De geuren, de textuur, en uiteraard de zeer hydraterende werking.

Ik was dan ook on-wijs nieuwsgierig, toen ik onlangs een pot minerale body butter thuisgestuurd kreeg, om te testen. Het merk is mij bekend, en behoort tot één van mijn favorieten. Het gaat om het unieke merk SEA LINE, dit merk komt uit dezelfde stal als het nét zo prachtige merk EARTH LINE.
SEA LINE is een vrij uitzonderlijk merk. Het is dan ook eigenlijk meest bedoeld voor therapeutisch gebruik, bijvoorbeeld in schoonheidssalons en SPA’S. Het wordt maar mondjes-maat aangeboden in zowel fysische als on-line winkels.

SEA LINE, EEN BIJZONDERE LIJN

Het is daarom best exclusief en bijzonder te noemen. Sea Line is om te beginnen de enige 100% gecertificeerde huidverzorgingslijn op basis van Dode Zeezout. De vrij unieke werking van de producten is dan ook te danken aan de mineralen en de modder van de Dode Zee wat wordt gecombineerd met essentiële, plantaardige oliën en specifieke kruidenextracten van zoveel als mogelijk biologische teelt.
Alle producten van SEA LINE zijn gecertificeerd door BDIH, ICADA en ECO CONTROL, dit zijn de meest gerespecteerde, meest waardevol geschatte certificerende instanties op gebied van biologische en natuurlijke cosmetica. Producten die deze keurmerken dragen zijn onderheven aan zeer strenge standaarden die door de instanties worden gehanteerd en worden tevens jaarlijks grondig gecontroleerd door een onafhankelijke instelling. Daarnaast zijn de meeste SEA LINE producten geregistreerd bij de VEGAN SOCIETY.  SEA LINE  is 100% vrij van microplastics. Ze mogen dan ook met trots het ZERO PLASTIC INSIDE keurmerk dragen. De verpakkingen worden gemaakt van FSC gecertificeerde materialen.
SEA LINE kan zeer weldadig zijn voor mensen zoals ik, met een extreem overgevoelige en kwetsbare huid. Een aantal producten zijn zelfs therapeutisch ontwikkeld met actieve werkzame natuurlijke ingrediënten speciaal voor huidtypen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Denk daarbij aan een rode huid, jeuk, een droge huid, een geprikkelde huid, maar ook huid-aandoeningen als acné en psoriasis.

SEA LINE BODY BUTTER

Terug naar de pot body butter. Om te beginnen vond ik het al meteen een mooie pot. Uiteraard is ook de pot gemaakt uit gerecyclede materialen en zijn de materialen volledig veilig, Bij de pot vind je een afdek-dekseltje + spateltje. Wat mij betreft had dit niet gehoeven, want teveel plastic vind ik nooit zo’n goed idee, gerecycled of niet. Maar ik snap de gedachten erachter omdat het wel gaat om een vrij uniek product. De ingrediënten zijn op zijn zachtst uitgedrukt echt UNIEK te noemen:

– macadamia olie

– shea butter
– zonnebloem olie
– joboba olie
– kokosolie
– teunisbloem olie
– avocado olie
– moringa olie
– vitamine E
– paardenstaart extract
– Juniperus ashei extract ( cederhout) 
– levensboom extract
– calendula extract
– schietwilg extract
– dode zeezout
– lavendel olie
Zoals je ziet zeer unieke ingrediënten. De body butter bevat enkel milde ( de goede cetearyl) alcoholen die zijn gewonnen uit graan. De parfums zijn vervaardigd uit pure essentiële oliën. Door enkel pure, biologische en natuurlijke ingrediënten te mengen met dood zeezout verkrijg je een zeer bijzondere body butter die niet alleen bijzonder ruikt, maar ook heel erg bijzonder werk verricht op de huid.
Deze body butter is om te beginnen uitermate geschikt voor een probleemhuid als een gortdroge, ruwe, gehavende en snel geïrriteerde huid. De bodybutter heeft een zeer hoge hydraterende vermogen waardoor de huid al direct na het opsmeren zacht en soepel wordt. Dit biedt zeker perspectief voor mensen die zeer snel een uitdrogende huid krijgen na een douche of bad, of sauna. De huid wordt tevens intens gevoed. De body butter trekt diep in de huid, waar het zijn werk kan doen Het laat geen vettige waas / laag achter op de huid.
Het ruikt tot slot ook nog eens gigantisch lekker. Ik was echt blij verrast door de zeer licht/ mildzoete geur die als een heerlijke zweem om je heen blijft hangen na het insmeren. Ik ben nogal geur gevoelig, ik vind geuren daarom bijna nét zo belangrijk als de werking. Dat klinkt wat truttig, maar als je zeer gevoelig en geprikkeld kunt reageren op geuren dan zijn dit soort dingen betreft verzorging en cosmetica enorm belangrijk. Ik kan zowel kotsmisselijk ( letterlijk ) worden van een geur als heel erg gelukkig. Geuren waar ik gelukkig van wordt zijn o.a citrusgeuren, pepermunt en eucalyptus. Maar ook van kokos en vanille. Zware geuren kunnen bij mij zelfs migraine veroorzaken en dus moet ik echt oppassen met geuren. Betreft deze heerlijke geur van de body butter heb ik niets te vrezen en krijg ik er een happy-feeling door. 🥰
Waar ik ook van onder de indruk ben is de textuur. In de pot gezien lijkt het een vrij vettige butter, maar gelukkig is dat op de huid totaal het tegenovergestelde. Het smeert gigantisch fijn en snel uit en mijn huid zuigt het op. Op de foto hierboven heb ik express vrij veel opgesmeerd zodat jullie de textuur beter kunnen zien.. Dit was echt een fikse klodder. Met een beetje uitwrijven was de butter in no time in de huid opgenomen en had ik een fluweelzachte huid.
Ik was aanvankelijk best voorzichtig. Ik reageer heel snel op “ heftige’ ingrediënten als dood zeezout, maar deze butter liet mijn huid wat dat betreft met rust. Wat een geweldige ontdekking! Ik ben meer dan razend enthousiast en omdat het wel vrij prijzig is ( € 19,95 voor 225 ml )  gebruik ik het als pure luxe. Als ik even lekker wil ontspannen bijvoorbeeld, de geur heeft daar ook echt ( in mijn geval) een positieve invloed op.

NADELEN?

Het nadeel vind ik dat er in mijn beleving net even wat teveel overbodig plastic wordt gebruikt, maar gelukkig is het wel allemaal te recyclen en te her-gebruiken. Ik her-gebruik heel veel van mijn lege verpakkingen zoals potten, flesjes enzovoort. Even goed schoonmaken en je kunt ze gewoon opnieuw gebruiken.
Verder vind ik het zijn geld waard op alle fronten. Het werkt zeer intensief, mijn huid wordt er echt heel erg blij van en ik wordt ook erg blij van de heerlijke geur. Het is spaarzaam te gebruiken omdat de body butter een zeer fijne textuur heeft, waardoor je echt maar een erwtje nodig hebt om je in te smeren. Ik heb er een favoriete topper bij!

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

Zoals eerder geschreven kun je SEA LINE niet in de schappen van de AH of ETOS terugvinden. Het is een vrij uniek merk. Sommige goed gesorteerde biowinkels verkopen het en ook vind je wat on line. Ik heb de body butter meteen binnen gebracht bij Puur & Fit!
NOTIFICATIE: ik heb de pot zelf aangeschaft.  Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele vorm van inkomsten, ook niet uit eventuele kortingsacties via Puur & Fit. Dit review is geheel vrijblijvend, onafhankelijk en op eigen initiatief / ervaringen geschreven. Foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *