Ik maak mij zorgen……

Ik maak mij zorgen. Serieuze zorgen. Als ik kijk naar social media, en wat daar allemaal gebeurt.  Steeds vaker vraag ik mij af of de voordelen van “ on line-zijn” opweegt tegen alle ellende, sjit, kift en haat wat mij iedere dag opnieuw om de oren wordt gemept. Of ik nu een positief stukje plaats, een minder gezellig stukje, of een negatief stukje, de tirades aan reacties blijven nooit uit. Of het nu om een zoete aardappel gaat of om mijn grote teen. Er zit een bepaald patroon in. De reacties kun je opsplitsen in verschillende categorieën

DE VOET-ZOEKERS
Ik noem deze mensen voet-zoekers, omdat ze overal onder MOETEN reageren met een opmerking om een reactie uit te lokken. Zeker in grotere groepen op social media en What’s App zie je dit verschijnsel vaak . Even iets moeten posten onder iets geeft de persoon een lekker gevoel. Ze worden gezien, en gelezen. Staan daardoor ( even of langer ) in de volle aandacht, waardoor ze zich belangrijk voelen. Ze brengen ook discussies op gang. Allemaal redenen om lekker te blijven ventileren onder berichten, of het nu ergens over gaat of niet. Voet-zoekers dus, op jacht naar voeten om tegenaan te kunnen plassen. Social media is hier een uitstekend platform voor.
DE “ IK WIL WAT ZEGGEN! “ mensen
Stel: ik sta met vier mensen te praten, en de discussie gaat over, zeg even weer die zoete aardappel. Zeker drie van deze vier mensen luisteren alleen, en denken er het zijne over, maar zullen die niet zo snel in je gezicht zeggen. Op social media is het andersom. Daar MOET worden gegild, getoeterd en worden geschreeuwd, om een mening te geven. Persoonlijk rechtstreeks in het gezicht zul je maar weinig van deze groep mensen horen piepen. Dit doen ze liever veilig gewaand achter een toetsenbord, waar je alles de lucht in kunt slingeren terwijl je anoniem kunt blijven.
DE “ IK-WEET-HET-BETER” mensen
En dan heb je de mensen, die jou als deskundige onderuit willen trappen om zelf “ de betere” te zijn. Ook al klopt alles , heb ik netjes mijn huiswerk gedaan, is alles onderbouwd, dan toch weet iedereen het beter dan ik. Want wie denk ik nu wel, wie ik ben? De koningin? Is mijn woord wet? Ik denk zelf niet eens zo ver, maar er zijn heel veel mensen die mij al direct op deze negatieve manier belezen en daarop gaan anticiperen.
DE GOOGLE ENCELOPEDIEEN 
Stel: ik post een leuk en informatief algemeen artikel over zoete aardappelen. Meteen daaronder volgen de linkjes, vers geplukt van Google, zich in razend tempo op. Dit zijn de google-mensen die zich willen versterken met linkjes in de aanval. Alles valt immers op te zoeken, en of iets nu inhoudelijk klopt of niet, dat komt eigenlijk niet zo snel aan de orde. Maar ze willen zeker het standpunt maken dat ik mij geen enkele illusies moet maken door te denken dat ik alles zo goed weet. Zij weten het veel beter.
DE ONGEVRAAGDE ADVISEURS
Stel: ik post een verslagje over iets wat ik in privé sferen meemaak. Dat kan gaan over een bezoekje aan de tandarts of dat ik na een hele drukke dag even uitpuf achter een kop thee. Dan kan ik alweer klaarzitten voor allerlei reacties waarin ik naar een natuurarts wordt gezonden omdat het echt niet goed met mij gaat. En die tandarts, weet ik wel hoe gevaarlijk en schadelijk verdovingen zijn? Ik moet ook hoognodig aan YOGA gaan doen om mijn chakra te vinden. En drink ik eigenlijk wel de juiste thee? Ook stroomt mijn PB vol met aanbiedingen voor massages, detox kuren, pillen en zweverige sessies bij een hypnotiseur . Wellicht ben ik daar een té nuchtere Rotterdamse voor.
Ik zie het zelf als goed bedoeld, maar eigenlijk is het iets in mijn schoot werpen waar ik helemaal niet om vraag en, het meest vervelende, er komen weer zinloze discussies omdat ze dan op elkaar gaan reageren.
ENERGIE VRETERS
Ik ben een influencers, daar ben ik mij van bewust. Het is mijn keuze geweest mij open te stellen voor publiek, en zo toegankelijk te zijn. En ik zou dit werk niet kunnen doen, als ik een  zeer overgevoelig zieltje heb. Maar dat wil ook weer niet zeggen, dat ik geen gevoel in mijn donder heb. Woorden kunnen mij ook nét zo hard raken, en onrecht kan mij ook zeer boos maken. Mijn schouders zijn afgelopen jaren zeer glad geworden zodat alles er vrij snel weer af glijdt, maar soms blijft er wel eens wat zitten wat gaat steken. Dat heet MENSELIJKHEID. En hoe dol ik ook ben op mijn werk, soms vraag ik mij serieus af waar ik mee bezig ben en waarom ik het in godsnaam nog doe. Social media is wat dat betreft een vloek en een zegen tegelijk.
Ik hou van mensen. Ik hou van mensen helpen. Ik hou van communicatie, contact. Daarom stel ik mij open op, en ben ik bereikbaar. Net als een computer heeft dit ook nare gevolgen, want met het goede sleep je automatisch en ongewild ook het kwade mee. Social media is zeker afgelopen jaren een vergaarbak geworden van talloze mensen die geen grenzen meer lijken te hebben gesteld. Niet voor anderen, maar zeker ook niet voor zichzelf. Nu ben ik geen “ groot” iemand, en lig ik nog aardig buiten de vuurlijn, maar je zal maar Rens Kroes heten en compleet worden af gefikt omdat je klei eet. Of Nicky Tutorial heten en onder chantage je bekentenis transgender te zijn moeten afleggen. Of als bekende moeder je kind een kus op de mond geven en worden afgezeken als kind-misbruiker.  Ik kan daar compleet stil van worden. En mij vreselijke zorgen maken. Dit is, vind ik, niet de manier hoe we met elkaar om zouden moeten gaan.
Ik krijg veel de vraag “ Hoe hou je dit in hemelsnaam vol?” veel gesteld. Het antwoord is simpel: ik hou zielsveel van mijn werk. En ik weet, dat ik het verschil kan maken voor een aantal mensen. Al zijn het er twee of drie, dat is voor mij genoeg om mijn werk met de volle 100% te blijven doen. Tussen alle geldwolven, misleidingen, en vuile spelletjes wil ik “ the diference” zijn. Er gebeurt in de wereld van voeding en gezondheid niet alleen veel akeligs voor de schermen, ook onderling achter de schermen is er veel jaloezie, rivaliteit en gekonkel. Ik heb door schade en schande over de jaren geleerd hiermee om te gaan en mij daarvoor af te schermen. Voor hel veel mensen is het lastig om bij hunzelf te blijven, als het grote geld lonkt. Als ik daarvoor zou zijn gevallen, was ik nu vast rijk, en zou ik met een valse glimlach veel geld uit de zakken van consumenten kloppen. Ik koos daar niet voor en zal er ook nooit voor kiezen. Ik koos voor de kant van de consument , wat ik zelf ook ben. En over mezelf gesproken: …ik ben ik. Ik maak er niet meer of minder van. Ik doe MIJN DING, en niet die van anderen. Ik voer geen trucjes uit. Ik ben geen schoonheid, geen fitgirl die iedere dag haar relaas on line post, ik vind niet alles jankte-doedel, en geloof niet alles op de mooie-blauwe-ogen van fabrikanten / bloggers die hun handje ophouden / goeroe’s. Ik doe het op mijn manier, wat voor mij goed voelt.
Ik ben bereikbaar, en daardoor ook meer kwetsbaar. Ik beheer op social media grotere platforms waar 24 uur actie is. Waar ik veel vragen krijg gesteld, waar ik complimenten krijg, maar ook veel afzeikerij. Er zijn zelfs mensen die daar een ware sport van maken. Het vergt kracht om onder deze druk overeind te blijven. De gigantische meppen die ik om mijn oren krijg uitgedeeld komen soms heel hard aan, wat me doet wankelen. Maar tot nu toe heb ik mijn balans weten te houden.
Onlangs ondervond ik iets heftigs: mijn identiteit was bestolen door een lugubere website die mijn mailadres misbruikte om de website meer verkeer te geven zodat de reclame erop kon zegevieren. Ik heb meteen geschakeld en mijn kieren die er waarschijnlijk waren, dicht getimmerd. Maar de impact bonkte nog lang door op mij. Het bracht mij weer even tot het inzicht dat ik heel erg kwetsbaar ben op internet en social media.
Ook doen persoonlijke teleurstellingen pijn. Ik ben vaak enorm teleurgesteld in “ collega’s” en mensen waar ik een aanvankelijk perfecte samenwerking mee aanging. Uiteindelijk werd ik door deze mensen misbruikt ( zij maakten voornamelijk misbruik van mijn bekendheid )  en kreeg ik flink wat trappen na. Het heeft mij harder en bitterder gemaakt. Ik voel me een vaas die door anderen heel hard op de grond is gegooid, en weer is gelijmd. Alhoewel de vaas weer bloemen kan dragen, zullen de scheuren en barsten altijd zichtbaar blijven.
Mijn redding is waarschijnlijk mijn pure, Rotterdamse nuchterheid. Ik ben liefdevol, maar geen pleaser. Ik ben aardig, warm en attent, maar laat niet over mij heen walsen. Ik sta open voor meningen van anderen, maar vaar altijd mijn eigen koers. Niet omdat ik het beter weet, maar omdat ik mijn hart volg. Altijd gedaan, en het bracht mij tot waar ik nu sta in mijn leven.
En waar ik nu sta, maakt me nog altijd gelukkiger dan als ik met alles zou stoppen. De balans voelt nog goed. Er gebeuren nog steeds MEER fijne en leuke dingen dan al de on-aangename. Waardevolle vriendschappen bijvoorbeeld. Ik prijs mij daar gezegend mee. Dit zijn mensen waarop ik kan en mag bouwen, omdat zij zichzelf meer dan ooit hebben bewezen mij te steunen als ik dat nodig heb. Ik kan aan hen mijn hart en ziel geven, mijn volle vertrouwen en dat is zeldzaam, these days. En toch blijven de zorgen. Ik hoop, dat we met zijn allen ooit weer ons respect voor elkaar terug zullen vinden. En dat we elkaar , waar en hoe dan ook, liefdevol, en respectvol behandelen. Is het een illusie geworden? Ik wil dit nog niet geloven. Ik ga, ondanks alles, ondanks alle trappen en krassen op mijn ziel, ervan uit dat we ooit wakker worden en ons realiseren dat we zo niet langer verder kunnen. Wees lief. 

48 Reacties op “Ik maak mij zorgen……

 1. Monique, voor mij geldt : ga zo door aub. Ik vind het erg leerzaam om jouw artikelen te lezen en het is toch ook zo dat het een eigen keus is om deze te lezen. Als je het zo nodig moet “afzeiken” dan lees je ze toch niet?
  Ik waardeer het erg dat je je overal in verdiept en heb er veel aan!

 2. Een zeer mooi artikel.
  In deze wereld van bedrog en hebzucht.
  Ik wou dat dit in onze krant komt.

 3. Lieve Monique, je hebt het weer goed beschreven. Er zal altijd wel op je gespuugd blijven worden, helaas, maar veeg het van je af en ga aub door! Velen hebben zoveel baat bij alles wat je voor ons doet!
  Ik vond en vind je nog steeds een toppertje!

 4. Monique, ik heb bijna dagelijks zoveel aan de artikelen die jij schrijft.
  Ik voel me vaak het zwarte schaap omdat ik door de kudde heen me de andere kant op worstel; de goede kant op!
  Ga alsjeblieft door! Ik vind het heel naar dat mensen zo zijn en overal iets van moeten vinden. Die hebben serieus een probleem met zichzelf. Maar er zijn ook heel veel mensen die niet reageren die heel veel aan jou hebben, je bent een groot voorbeeld voor velen, echt!
  Dus heel veel warmte en liefde jouw kant op ❤️. Gr. Marieke

 5. Laat de chagrijnige of betweterige mensen links liggen, trek het je niet aan. Ik lees je artikels met zeer veel belangstelling en ik ben niet de enige !!! Dank je voor alle interessante info Monique.
  Prettige dag.

 6. Monique,
  Ik lees je artikelen heel graag, ik leer ervan en hoop dat je er nog lang mee doorgaat.

 7. Heel respect voor jouw die misstanden aan de kaak stellen in de voedsel industrie we worden gewoon belazerd als mensen niet ageren gebeurt en veranderd er niets ik ben het ook niet altijd met je eens maar voor 90% heb je het gewoon gelijk ga hier vooral mee door en laat je niet gek maken door mensen die niets beter te doen hebben dan jouw af te zeiken nogmaals heel veel respect voor jouw TOPPIE

 8. Ik vind je een toppertje. Mooie, objectieve info! Lees en leer veel van je! Goed bezuuughhhh! Hopelijk nog voor lange tijd.

 9. Hi Monique, jij hoort al tijden bij mijn zondagochtendritueel: met laptopje en eerst kop thee en daarna kopje koffie (ja, uit de Gaggia) in bed je nieuwsbrief lezen. Niet altijd zijn jouw onderwerpen voor mij interessant – ik eet 100% vegan, gebruik spaarzaam drogisterij-artikelen (o.a. geen deo, geen douchegel, op oogpotloodje na geen make-up) – maar je zet me wel aan het denken met je verhalen en onderzoeken.
  Ben blij met jou, dus…..

 10. Lieve Monique, ik vind het geweldig hoe jij je eigen koers blijft varen in de bedriegelijke wereld van voeding en ook van social media. Ik lees je graag ( ook al houd ik me niet altijd aan jou adviezen ) en bewonder je kennis kunde waarmee je de dingen uitzoekt. Gewoon doorgaan meid..

 11. Lieverd , probeer sterk te zijn en zie die idioten als patiënten die ontsnapt zijn uit de een of ander kliniek . Heel erg om dit weer te lezen maar er zijn er zat die zoveel plezier en gemak van jou hebben en dankbaar zijn wat je allemaal voor ons uitzoekt , echt klasse !! En ik ben er één van !❣❣❣❣❣❣

 12. Ik reageer zelden en in dit geval wil ik toch even wel een reactie geven omdat ik heel blij ben dat je zichtbaar maakt hoe het voor jouw is om in de positie te staan waar jij staat. Dat je het menselijke aspect deelt brengt mij dichter bij ‘de realiteit’, bij dat wat er werkelijk gebeurd
  en geeft een dieper besef dat jij net als ik een mens bent en als ik wat schrijf dat dit jouw kan raken en et haalt mij weg uit de vage onpersoonlijke internet sfeer. Ik ben blij dat jij opkomt voor je ‘menselijkheid’ want inderdaad is sociale media een perfect medium om je te uiten zonder dat je rekening hoeft te houden met de mens naar wie je de reactie toe richt. Alleen door feedback zoals jij hier in dit geschreven stuk geeft kan hier meer bewustzijn over ontstaan, kan er iets veranderen in de manier waarop we sociale media gebruiken. Dankjewel Monique!

 13. Lieve Monique , ik ben super trots op je en ga A.U.B zo door !
  Ik bundel al jou recepten en berichten die zo waardevol zijn .
  Er zijn zo veel lieve mensen die jou enorm waarderen, ga daar van uit, je doet het fantastisch!
  Een dikke knuffel van mij , Nel

 14. Geef nooit op want je bent een bewustmaker zult steeds weer jaloezie en teleurstellingen krijgen maar kijk eens naar al die mensen die je prikkelt om na te denken over wat ze eten en of dat wel zo eerlijk en puur is. Collega’s is in jou vak moeilijk want ook daar zal steeds weer het angeltje van jaloezie om de hoek komen kijken .je bereikt ee; groot publiek en daar voel je verantwoordelijk voor maar luister altijd naar je eigen intuïtie want dat liegt nooit .mensen hoeven je niet te volgen dus die vallen vanzelf af en mensen die je volgen lezen met je mee en gaan aan de gang 🧡💛en zeggen dank je wel dat je op onze weg bent gekomen

 15. Heldere en klare taal. Zo waar. Mensen die kiften hebben het eigenlijk tegen zichzelf. Laat je niet door hen omver blazen. Hoop nog veel van je te lezen. Ik leer er veel van.

 16. Misschien zul je mijn antwoord ook als zweverig omschrijven ,maar mijn ervaring mbt social media is dat alleen in besloten groepen die een spiritueel oogmerk hebben of een oogmerk van werken aan jezelf (bijvoorbeeld dmv chinese geneeskunde ) ,en die een sterke moderator hebben die duidelijke grenzen heeft en aangeeft en meteen alles dat respectloos is verwijdert,een sfeer van respect en liefdevol reageren kennen. Dat zijn ook mijn Oases op Facebook. Groepen die meer openbaar zijn of niet dat zelfbewuste aspect hebben trekken al die mensen aan die je beschrijft. Ik stoor me er soms aan ,maar wordt ook steeds beter in negeren en verder scrollen (op jouw pagina’s bv) Ik ben het ook als oefening gaan zien,om niet meer op alles te reageren ,vaker te negeren en te focussen op wat ik leuk en/of belangrijk vind. Als er niet zoveel waardevols op je pagina’s te vinden was ,was ik allang uit de groep gestapt ,maar ik waardeer al je recepten en onderzoeken nog steeds dus blijf ik. Ik heb niet de illusie dat het snel zal veranderen,alleen mensen die een bewuste keuze maken hun frustraties niet buiten zichzelf te leggen kunnen respectvol zijn op social media ,en dat is gewoon nog niet zo’n heel grote groep…tot die tijd je eigen koers varen en soms wat snoeien ook al vertrekken er dan misschien mensen ,beter kwijt dan rijk soms…;-)

  • Karelein, wat heb je een waardevolle reactie gegeven; zo met je eens🙏

 17. Lieve Monique,
  Wie goed doet, goed ontmoet, dat is een waarheid als een koe.
  Een oprecht integer mens, zoals ik jou ervaar, verdient veel respect.
  Ik wens je veel wijsheid: je doet ontzettend waardevol werk, waar zoveel mensen baat bij hebben. Ga vooral zo door en laat je niet uitdagen vermoeiende discussies aan te gaan, die nutteloos zijn. Een warme groet💫

 18. Gelukkig zijn er veel mensen, die zelden reageren. Maar veel leren van jouw artikelen. Jammer, dat die zwijgende meerderheid geen openlijk tegenwicht bieden.

  • Bedankt dat je dit allemaal (ook voor ons) doet. Als ik voor mijzelf spreek heb ik veel aan je research en ik heb/maak er zelf geen tijd voor om alles uit te zoeken zoals jij dat doet. Ik ben er heel blij mee! En natuurlijk zijn er ook onderwerpen die ik minder interessant vind, daar reageer ik dan niet op. Nogmaals ga zo door en probeer aan al die mensen te denken die wel blij met je zijn als je weer hatelijke reacties krijgt (die mensen zijn jouw aandacht ook helemaal niet waard!) Fijne avond! Gr Francis

 19. Monique laat het van je schouders glijden, alles waar je sowieso niets kunt of aan hebt! Zo eens dat de sociale media ronduit grof zijn geworden. Doe net zoals met tv. uit dus! Leer telkens weer van je, ben echt niet de jongste! Geniet van je malle, leuke foto’s en commentaren. Wat jij voor ons uitzoekt is waardevol ook omdat er geen winst oogmerk aanhangt!!
  Ga svp zo door, wil je echt niet missen lieve slimme Monique 🌷🌸💕

 20. Normaal gesproken probeer ik om vrijwel nergens op te reageren omdat zoveel mensen vinden dat ze overal op moeten reageren. Maar dit raakte me. Chapeau Monique! Ik blijf je volgen (zonder commentaar).

  Hartelijke groet van een nuchtere Limburgse😉!

  • Rustig doorgaan Monique, er zijn er veel meer dan die 2 à 3 mensen waarvoor je het verschil maakt. Deze groep zul je niet snel horen maar als het moet staan ze er wel voor je hoor.

  • Ik sluit me bij deze reactie aan. Niet iedereen, waaronder ik, reageert op je stukken. Maar ze zijn voor mij heel waardevol en ik waardeer al je werk en je inzet enorm. Je visie heeft mij al regelmatig aan het denken gezet en hier en daar bij mij en mijn gezin een omslag veroorzaakt. Daar wil ik je voor bedanken! Liefs, Jacqueline K.

 21. Hallo Monique!

  Ga vooral door met dat wat je doet!
  Ik vind het super dat je zo’n leuke website hebt en met mij vele anderen!!

 22. Gelukkig zijn er HEEEEEL VEEEEL mensen die het WEL leuk en leerzaam vinden. Dus…. vooral doorgaan! Dank je wel!

 23. Monique, laat je niet ontmoedigen door verzuurde, cynische, jaloerse en rancuneuze sneren van sneue types. Natuurlijk doet het pijn maar geloof me, deze mensen zijn beklagenswaardig. Alle enthousiasme en energie die jij steekt in je onderzoeken om uiteindelijk de uitkomst te delen met geïnteresseerden om je heen getuigen van veel belangstelling en liefde voor mens en planeet. Er zijn er maar weinig zoals jij. Probeer je te harnassen tegen negatieve krachten en ga vooral door op het door jou ingeslagen pad!

 24. Lieve Monique,

  Ook ik reageer bijna nooit, sterker nog heb nog nooit gereageerd, maar wil toch even zeggen dat ik jouw artikelen enorm waardeer! Ik heb je website nog niet zo lang geleden gevonden en heb nog veel te lezen. Ik hoop dat het nog lang goed voor je voelt om mee door te gaan!

  Liefs Danielle

 25. Een goede omschrijving van waar de mensen tegenwoordig mee bezig zijn.
  Dat respectloze daar loop ik al mijn hele leven tegenaan en ik hoop toch echt dat ze het een keer gaan leren.
  Ik merk het ook buiten het internet om dat jongeren veel grover zijn en respectlozer in taalgebruik en manier van communiceren zijn. Ik weet niet of dit komt doordat er misschien weinig aandacht voor is op school of grofweg in onze cultuur die zo verandert is.

  Ik wens je het beste en ik hoop dat we nog lang van je blogs kunnen genieten.
  Misschien is het inderdaad wel iets om er een goede moderator op te zetten die de boel voor je filtert.

 26. Hi Monique,blij met jou onderzoek en en artikelen.Steek er veel van op en zijn erg behulpzaam. Heb er al veel aan gehad en ook mijn Engelse schoonfamilie aan wie ik jou info doorgeef,dus ga alsjeblieft door!!!!!!!!xxx Ingrid

 27. Lieve Monique,

  Wat ik je enkele weken geleden via de mail schreef, wil ik hier graag herhalen:

  Goedemiddag Monique,

  Ik wil je op deze stormachtige middag gewoon even heel graag bedanken voor al je inspanningen, je passie en je behoefte om te delen. Dit heeft voor veel inzichten gezorgd en helpt enorm in het maken van de betere keuzes. Inmiddels zijn we hier aan een algehele assortimentsverandering onderhevig 🙂 en niet alleen in voedingsmiddelen, maar ook in producten zoals de heerlijke pannen via Puur Mieke.

  Dus, niet meer of minder: een hartelijk bedankje uit het oosten van het land (als we niet uitkijken waaien we naar elkaar toe 😉 ) aan jouw adres en ik wens je nog een hele fijne dag.

  Dat we nog maar veel van je mogen lezen en leren!

  Lieve groet,
  Mirjam

  Ps. Goed dat je dit schrijft, laten we ons wat meer uitspreken met respect.

 28. Lieve Monique,

  Ik heb géen woorden-genoeg, om enerzijds, jouw moed te beschrijven, om deze Blog zooo mooi en zooo allesomvattend te hebben neergeschreven, met jouw unieke schrijftalent, je ongeloofijke visie en inzicht in waar het ECHT om draait en gaat…

  En anderszijds, je bewuste keuze, om -ondanks al de shit die jij als MOOI MENS over je heen krijgt elke dag- alsnog blijven door te gaan, op de jouw UNIEKE WIJZE, met jouw UNIEK TALENT, INZICHT en DOORZICHT, om ons te blijven helpen, het KAF VAN HET KOREN te kunnen onderscheiden, in die huidige markt, van zovéel bewerkte, geindustrialiseerde, ge-Marketeerde consumptieproducten !!!!

  Want, WAT zouden wij immers DOEN ZONDER JOU, lieve Monique ???

  Je helpt ons zoveéeel, en, je leert ons elke dag massa’s bij, over zoveel zaken en producten !!

  En, de door jou opgelijste categorieën mensen -die perfect weergeven over welk type mensen het gaat- daar zou ik nog 1 extra reeks aan toevoegen : de JALOERSEN. Want, zulk type mensen, die gunnen écht niemand iets, onafhankelijk van het feit, hoe goed of prachtig je werk wel is ! Alles moét stelselmatig worden AFGEBROKEN, NEERGEHAALD, of DE GROND INGEBOORD !! En, dat heeft dus HELEMAAL NIKS meer te maken met jouw werk hoor… maar, het is een ETTERENDE STEENPUIST die in die mensen groeit, en, elke dag wat méer vieze etter over de samenleving heengooit !!! Die categorie mensen, de JALOERSEN, is dus ECHT niet te onderschatten…

  Lieve Monique, gooi ze allemaal op 1 hoopje, langs de linkerkant van de weg, en, ga op jouw RECHTE WEG voort, en, laat ze gewoon LINKS LIGGEN…

  Uiteindelijk, zullen zij NERGENS LANDEN… maar, JIJ WEL…

  Heel veel MOED, lieve Monique, en, GA ALTYD DOOR MET JOUW WERK !!!!! Laat je niet (meer) ontmoedigen door hen die het niet waard zijn !

  Dit wou ik je vanuit mijn hart en ziel schrijven, omdat JIJ HET ZOOO VERDIENT !!!

  DIKKE HARTEKNUF UIT BELGIE !!!

  • Ik reageer normaal nooit. Maar Monique laat je niet doen door al dat negatiefs. Die mensen hebben er waarschijnlijk meer last van dan jij. Laat ze links liggen. Jaloezie, zelfgenoegzaamheid enz. het zal eeuwig blijven bestaan. Respect dat is wat ik voor je heb.

 29. Even een riem onder je hart (en een beetje eigen belang ) ik vind je posten waardevol! De zondag(morgen) worden ze allemaal bekeken, mijn momentjes, reageren zal ik niet heel vlug, wat ik doe is mijn eigen mening/ervaring ect erbij zetten (voor mezelf) of verder info zoeken indien ik dat wil, alle kanten van een onderwerp bekijken. Ik kan me best voorstellen wat bepaalde actie’s met een mens (jou) doen en mocht het een troost kunnen zijn (oeps ongevraagd advies) het heeft met de ander te maken, niet met jou, jij bent hun bliksem afleider zodat ze het kwijt raken (bewust of onbewust), dus eigenlijk heb je er nog een nobel “beroep” bij… hoe dan ook voed je met het positieve ik (we) willen je niet kwijt!! veel te WAARDEVOL!

 30. Lieve Monique , laat je niet ontmoedigen !!
  Meestal is het een kleine groep die kritiek heeft.!! ik snap dan ook niet dat die groep nog jouw nieuwsbrief leest !!! De grote meerderheid die je berichten leest en ervan geniet laat zich meestal niet horen. Tot vandaag !!! Geweldig Monique dat allemaal te lezen. Ik hoop dat je er een warm hart van krijgt. !!!

 31. Hallo Monique, ik ben ook zo iemand die niet gauw zal reageren, het eerste wat ik zondagsmorgens doe is jou mail lezen, ik heb bewondering voor alles wat je opzoekt en uitpluist, ben er heel blij mee, de gene die kritiek op je hebben zijn volgens mij alleen maat jaloers. Hoop dat je nog heel lang zo door gaat.
  Hartelijke groet Stans.

 32. Ik reageer niet snel .
  Ik lees je artikelen en leer er veel van.
  vooral op het gebied van huid verzorging, daar ik allergisch ben voor make-up artikelen.
  Al zijn de verzendkosten vaak meer dan het produkt kost.
  Ga zo door en gegroet vanuit Griekenland.

 33. Hoi Monique, 🙂

  Ik vind het altijd erg leuk om jou nieuwsbrieven te ontvangen. Vaak helpen ze mij een heel eind op weg..

  Natuurlijk ben ik het niet altijd 100% met je eens. Het zou eng zijn als ik dat wel was. Heel soms reageer ik, maar nooit om jou e/o een andere bezoeker van jou website te beledigen o.i.d. . Ik probeer hooguit een aanvulling te geven en of een tip als ik ergens ook ervaring mee heb. Ik hoop dat je dat niet als vervelend beschouwd. Mocht dat wel zo zijn dan is dat nooit mijn bedoeling geweest..

  Ik heb mijzelf al een jaar of 4 geleden een beetje teruggetrokken van Social Media en ben gestopt met mijn eigen site. De lol is er voor mij wel af. Maar mensen zoals jij die gewoon wel ballen hebben om door te gaan, maken het voor mij nog steeds een beetje leuk.. Ik hoop dat er genoeg mensen zijn die jou dit af en toe laten zien. Zodat je er gewoon mee door kan gaan..

  Hartelijke groet,
  Yenk 🙂

 34. Beste Monique,
  Ik reageer wel vaker, want ik ben dol op je recepten en vind het superlief dat je dit belangeloos en zo vrijgevig met iedereen wilt delen. Ik ben echt onder de indruk van wie je bent, hoe jij je talenten gebruikt (en dat zijn er nogal wat) en wat jij doet om je kennis met je medemens te delen. Met belangstelling lees ik je nieuwsbrieven, kan dankzij jou soms gebruik maken van fikse kortingsacties en ga zo maar door.
  Ik vind je een buitengewoon, talentvolle, karaktervolle en sympathieke vrouw, waar ik veel van leer en respect voor heb. Voor dit alles wil ik je heel oprecht nogmaals bedanken.
  Ik vind jou en wat je allemaal doet, geweldig!

 35. Voor mij maak je een verschil. Ik lees je nieuwsbrief en bezoek daarna meestal je website waar ik voor mij nog meer nuttige info vind om zo meuk vrij mogelijk te leven. Hopelijk ga je nog lang door en blijf je het leuk vinden om te doen wat je doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *