kersentaartje

Heerlijk taartje om in het kersen seizoen te maken! Dan zijn kersen uiteraard op hun lekkerst! Wil je dit taartje buiten de kersentijd maken,kun je ook diepvries kersen gebruiken.

Tip! Sla tijdens de kersentijd flink in en vries de kersen in.
Zo heb je ook na de kersentijd verse kersen om dit taartje te kunnen maken!

DIT HEB JE NODIG:

Voor de bodem:

  • 100 gram gemalen walnoten
  • 100 gram boekweitmeel
  • 75 gram gemalen zonnebloempitten ( tot meel vermalen)
  • drie eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • twee eetlepels stevia kristal sweet Xtra
  • twee grote eieren
  • 300 gram verse kersen,van pitten ontdaan
  • een eetlepel wijnsteen bakpoeder

Voor de topping:

  • drie eidooiers
  • twee bananen in stukken
  • een theelepel stevia kristal sweet Xtra
  • 200 gram verse kersen,van pitten ontdaan

Om te garneren:

  • homemade kersenjam of 100% biologische kersenjam (biowinkel)

ZO MAAK JE HET:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een hoge ronde springvorm in met kokosolie.Bekleed vervolgens met bakpapier.

Maak eerst de topping,zodat deze even kan trekken: mix alle ingrediënten samen tot een romige massa.

Klop de kokosolie met de stevia romig. Voeg de eieren er één voor één aan toe en klop steeds goed door. Voeg de rest toe en klop tot een beslag. Stort de massa uit in de springvorm en verdeel gelijkmatig.Schenk de topping er overheen.  Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten,controleer tussentijds.De topping moet mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat de taart goed afkoelen.

Garneer met de jam en bestrooi eventueel nog met stevia frost poedersuiker.

2 Reacties op “kersentaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *