Kerstbrood

Voor een extra feestelijke ontbijttafel, of tijdens de kerstlunch of brunch, bij de koffie/ thee…dit overheerlijke brood kan op ieder moment van de kerstdagen worden gegeten!  Eenvoudig om te maken1 Ik heb voor de fruitvulling o’a gekozen voor drakenfruit, ook wel pitahaya genoemd.  Deze exotische fruitsoorten zijn tijdens de feestdagen goed verkrijgbaar. Lukt het je niet om een drakenfruit te vinden, kun je gewoon voor een andere fruitsoort kiezen, zoals verse ananas, of appel/peer.

sam_9319

Dit heb je nodig:

  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram havermout ( droog)
  • 25 gram kokosmeel
  • 15 gram bakpoeder
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra + een eetlepel erythritol
  • een theelepel  koekjeskruiden ( Monique’s meukvrije 07) 
  • 225 ml water
  • twee bananen
  • een banaan in dikke stukken gesneden
  • een drakenfruit, in stukjes
  • een kiwi, in dikke plakjes

Voor de topping:

  • 200 ml amandelmelk
  • een zakje Agar Agarpoeder ( 2 gram)
  • twee kiwi’s
  • een eetlepel erythritol
  • een theelepel johannes broodpitmeel
  • geweekte gojibessen, uitgelekt
  • kokosrasp en kokossnippers
  • een klein beetje vers bietensap

sam_9318

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een vierkant middelgroot bakblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor het brood, behalve de stukjes fruit, in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Spatel het fruit erdoor. Stort in het blik en verdeel. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren

Pureer  de kiwi, melk, erythritol in de keukenmachine vloeibaar. Stort in een pan en voeg de Agar toe. Breng aan de kook. Zodra de massa kookt, de pan van het vuur halen. Roer de johannes broodpitmeel erdoor en blijf kloppen tot de massa indikt. Schenk de topping uit over de cake, en versier met gojibessen, kokosrasp en kokossnippers.

sam_9322

TIP: dit brood is op zijn lekkerst, als je het 24 uur bewaart!

sam_9320

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *