Kiwano’s ( vegan)

Deze heerlijke brownie-achtige cakejes smaken niet alleen overheerlijk, ze zijn ook een eyecatcher op de high tea tafel!  Ze zijn bovendien 100% meukvrij en vegan * ( * gebruik in plaats van ghee kokosolie) Bovendien bevatten ze geen meel, maar zijn ze gemaakt met pitten en moerbeien!

Dit heb je nodig:

  • zeven kiwi’s, geschild
  • vier flinke eetlepels ghee, of kokosolie
  • 125 gram gedroogde moerbeien
  • 200 gram zonnebloempitten
  • anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder

Voor de topping:

  • acht flinke eetlepels stevia  poedersuiker of SukrinMelis poedersuiker
  • een eetlepel matcha theepoeder of tarwegraspoeder
  • haver of andere melkvervanger

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden, vet een brownievorm of vierkante ovenschaal in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Doe de pitten, moerbei, ghee, en vier kiwi’s in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Snij twee kiwi’s in zeer kleine stukjes. Roer het bakpoeder en de stukjes kiwi door de massa. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen.

SAM_4528

Snij de laatste kiwi in mooie dunne plakjes. Maak een stevig glazuur van de poedersuiker en matchapoeder, door steeds kl;eine beetjes melk toe te voegen. Smeer het glazuur op de cake, en snij in vierkante stukken. Druk in iedere cake een plakje kiwi.

SAM_4529

 

3 Reacties op “Kiwano’s ( vegan)

  1. Origineel zeg!! Je moet er maar opkomen:-) Spannend receptje weer… Vraagje: Wat voor invloed heeft matcha theepoeder op de smaak? Is het niet te bitter (& stug) om rauw te eten?

    • dank je! 😉
      De matcha heeft weinig invloed, minder in elk geval dan tarwegras 😉 Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *