Strawberry icecream milkshake

Wie is er niet dol op, op die echte originele strawberry icecream smaak? Er zijn inmiddels vele soorten aardbei-ijs, maar die echte smaak valt erg moeilijk na te bootsen. Ik ben dan ook zeker anderhalf jaar bezig geweest om een smaak te verkrijgen die zo dichtbij mogelijk de echte smaak komt. Het is me eindelijk dan gelukt om een smaak te verkrijgen die zeer dichtbij ” the real thing” komt! En nog gemakkelijk om te maken ook, bovendien relatief goedkoop om te maken. Deze milkshake is werkelijk onweerstaanbaar.  Je kunt deze milkshake drinken op ieder moment van de dag.

sukrin aardbeienjam 1

De basis voor de strawberry icecream smaak is een jam. Deze moet vooraf worden gemaakt, en kost niet veel tijd. Je kunt de basis na afkoeling meteen gebruiken, maar ik adviseer je om het zeker 24 uur in de koelkast te zetten. Dit zorgt voor een veel betere smaak, en structuur. Het is dus handiger om deze een dag tevoren te maken. Je kunt deze fruitspread ook op de boterham smeren, of in toetjes verwerken. Bovendien is het een perfect zoetmiddel in baksels! Hoe maak je deze jam/basis?

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

Gooi de bevroren aardbeien samen met de suikers in een gietijzeren pannetje en breng op middelhoog vuur al roerende aan de kook. Zodra de aardbeien zacht zijn geworden en de massa begint te borrelen, het vuur uitdraaien. Pureer met een staafmixer alles glad. Giet over in een schone glazen pot, en laat afkoelen. Bewaar daarna in de koelkast. laat de jam/basis liefst 24 uur koelen in de koelkast voor het beste smaakresultaat.

SAM_4770

Met de basis gereed, maak je in een handomdraai deze milkshake. Ik heb de havermelk van het merk oatly gebruikt. Let er wel op, dat je de variant kiest met drie ingrediënten: haver, water en zout. Je kunt uiteraard ook zelf je havermelk maken, hoe je dit doet, kun je hier lezen en zien middels een instructiefilmpje. Je kunt ook biologische dynamische mek gebruiken, of andere melkvervangers zoals noten/granen/zadenmelken.

Dit heb je nodig:

( voor een flinke beker)

 • 200 ml haver of andere melkvervanging
 • twee eetlepels basis voor strawberry icecream
 • een flinke eetlepel johannes broodpitmeel

Zo maak je het:

Doe de melk samen met de basis voor de strawberry icecream in een kom en klop dit met de handmixer schuimig, ongeveer 5 minuten. Voeg de johannes broodpitmeel toe en klop nog ongeveer 4/5 minuten door, tot de massa ietsje indikt en een romige structuur krijgt. Wil je het nog wat dikker? Voeg dan nog wat extra johannes broodpitmeel toe tot de gewenste dikte is bereikt. Wil je het wat zoeter? Voeg dan nog een heel klein beetje erythritol suiker toe tot de gewenste zoete smaak is bereikt.

SAM_4767

 

PROOST!

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie op “Strawberry icecream milkshake

 1. Hallo Monique,

  Klinkt erg lekker en ga dit zeker uitproberen.
  Ik vraag mij af of de suiker überhaupt nodig is?
  Ik maak mijn jam altijd zonder suiker omdat het fruit al voldoende zoet is.

  Groetjes,
  Manuela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *