Kokos-kersenkoeken ( vegan)
Zeker in de kersentijd zijn deze koeken heerlijk om te maken!
Dit heb je nodig:
- 200 gram verse kersen ( ontpit) of diepvrieskersen ( ontdooid)
- twee eetlepels stevia sweet Xtra
- 45 gram kokosmeel
- 200 gram pompoenpitten
- een eetlepel fiberfin of psyllium
Om te garneren:
- kokosrasp
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de koeken in de keukenmachine tot een fijne massa. Maak er langwerpige koekjes van en leg deze op de bakplaat. Garneer met de kokosrasp, druk deze licht in de koeken. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Ik heb ze gemaakt en vond het jammer van al het ‘kersenontpitwerk’ dat je eigenlijk niets van de 200 gram kersen proefde. ik vond de 200 gram pompoenpitten te veel overheersen.