Lijnzaad/kasha crackers

Soms wil je wel even wat lekkers tussendoor. Of een heerlijk ontbijtje extra lekker aankleden. Deze crackers zijn zo vreselijk lekker dat je er geen genoeg van kunt krijgen! Het mooie is, dat je ze met maar vier ingrediënten in nog geen half uurtje maakt!

Dit heb je nodig:

  • 100 gram lijnzaad, heel
  • 50 gram kasha ( geroosterde boekweitkorrels, verkrijgbaar bij de biowinkel)*
  • een vers eitje
  • 20 ml water

(* je kunt ook andere lekkere zaden of pitten toevoegen in plaats van kasha, zoals pompoenpitten, zonnebloempitten enz)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kluts alle ingrediënten goed door elkaar. Stort op de bakplaat uit en smeer uit. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 12 minuten hard en gaar. Laat afkoelen. Snij er crackers uit of breek in stukjes voor lekkere knabbeltjes!

sam_9006

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *