Mo’s meukvrije maaltijdtaart ( vegetarisch)

Wauw! Wat een megataart!  Goed voor vier/vijf personen. De taart is 100% meukvrij en vegetarisch ( bevat wel eieren) , en volwaardig. Je kunt er gestoomde groenten bij serveren.

sam_9381

Om de taart op te bouwen, heb je tortilla wraps nodig. Deze zijn zeer eenvoudig zelf te maken. Klik hier om direct naar het recept te gaan.  Als je de wraps klaar hebt kun je van start gaan! Voor dit recept heb je circa vijf wraps nodig.

Dit heb je nodig:

Voor de puree/vulling:

  • 700 gram gekookte gele linzen, uitgelekt*
  • een wortel, schoon geschrapt en in stukjes
  • een kleine halve prei, in stukjes
  • een halve courgette, in stukjes
  • een ui, fijn gesneden
  • een verse teen rauwe knoflook, in stukjes
  • twee flinke eetlepels Monique’s Meukvrije bataatkruiden of andere kruiden naar keuze
  • 200 gram havermout

Extra nodig:

  • een rode paprika, in ringen gesneden
  • een grote ui, in ringen gesneden
  • twee tomaten , in plakjes gesneden
  • een grote gekookte zoete aardappel, in de schil gelaten, uitgelekt
  • een eetlepel bataatkruiden of andere kruiden

Voor de topping:

  • 200 gram havermout
  • een wortel, klein gesneden
  • een halve prei, klein gesneden
  • een halve courgette, klein gesneden
  • een tomaat in stukken
  • 30 ml water
  • twee eetlepels Monique’s meukvrije veggiekruiden of andere kruiden naar keuze
  • vijf augurken, in dunne plakjes gesneden

(* Je kunt ook voor andere peulvruchten kiezen)

SAM_9679

Zo maak je het:

Gebruik een grote ronde springvorm ( 26-28 cm) en bekleed deze met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de puree in de keukenmachine tot een stevige massa. Verwarm de oven voor op 190 graden.  Plaats een wrap op de bodem, en schep daar een laag puree op, druk goed aan. Leg hier opnieuw een wrap op, en beleg met de paprika ringen. Vul de gaten tussen de ringen op met puree. Leg er weer een wrap op, Beleg deze met de tomaat en ui, en weer opvullen met puree. Opnieuw een wrap op de tomaten leggen. Pureer de zoete aardappel met de kruiden, en smeer uit over de wrap. Leg hierop weer een wrap . Maal alle ingrediënten voor de topping ( behalve de augurken) in de keukenmachine tot een stevige massa. Smeer uit over de wrap. Verdeel de plakjes augurk over de taart. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren.

SAM_9676 SAM_9675

Je kunt de taart ook koud serveren! Lekker met gestoomde groente of als onderdeel van de lunch of…ontbijt!

SAM_9680 SAM_9674

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *