Muesli bars ( glutenvrij + vegan)

Deze onweerstaanbare muesli repen zijn wat je noemt pas écht gezond! Ze zijn gemaakt met maar drie ingrediënten. Niets meer en niets minder. Het is kinderlijk eenvoudig om echt gezonde repen te maken. Ik heb gebruik gemaakt van Sukrin FIBER SYRUP om de boel te laten plakken. Zoals jullie weten, gebruik ik geen zogenaamde gezonde vervangers voor stropen, zoals dadel/dadelstroop,agave en honing. De Fibersyrup van Sukrin is gemaakt met isomalto-oligosaccharide.   Lees hier meer info.

Dit heb je nodig:

(* Gebruik 100% glutenvrije havervlokken, deze koop je in diverse biowinkels. Heb je geen bezwaar tegen gluten, dan kun je gewone biologische havervlokken gebruiken)

Zo maak je het:

Giet de stroop samen met de stevia in een pannetje en breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren. Zet een vierkant bakje klaar, bekleed deze met een stukje bakpapier.

SAM_5455

Zodra de massa begint te borrelen, de pan van het vuur halen en direct de mix aan granen toevoegen en goed doorroeren. Stort de massa in het bakje en druk dit goed aan. Laat enkele uren hard worden. Snij in repen, en wikkel ze in een stukje bakpapier. Je kunt de repen liefst 24 uur hard laten worden.

SAM_5451

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *