Komkommer water-shake

Met warm weer willen we graag drinken, en dan liefst iets koels. Helaas bevatten de vele dranken in de supermarkten extreem veel suikers. Ook de bekende fastfood-ketens serveren mierzoete slush-puppy’s ,milkshakes en andere dranken vol suiker uit. Gelukkig kun je erg veel lekker zelf maken en knettergezond! Klik hier voor inspiratie.

Zeker op een warme zomerse dag drink ik graag deze zelf bedacht ” water-shake” gemaakt met komkommer. Een variant op de bekende milkshake. In plaats van melk heb ik gewoon water gebruikt in de vorm van ijsklontjes, wat het een soort slush-pup maakt. Veel heb je er niet voor nodig, wel een keukenmachine/blender met een krachtige motor.

Dit heb je nodig:

( voor twee flinke glazen)

Zo maak je het:

Doe alles in de keukenmachine en maal tot het ijs gruis is geworden. Schenk over de glazen, en geniet! SAM_5445

Uiteraard kun je in plaats van komkommer tal van andere lekkere verse intacte biologische fruitsoorten gebruiken, zoals appel, peer, aardbeoien en ander heerlijk zacht zomerfruit….laat je fantasie lekker gaan!  Laat zoveel mogelijk intact ( dus met schil, pitten enz als deze gewoon eetbaar zijn) voor meer smaak en voedingswaarde.

SAM_5449

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *