Haver-bananenrol ( vegan)

OH MY OH MY OH MY!  Wat een heerlijk simpel recept, en zooooooooooooh verrrrrruukkelijk! Voor dit recept wordt een weektijd vooraf gevraagd voor de havermout. Dit duurt ongeveer een uurtje. Zet de gevraagde 250 gram havermout samen met twee eetlepels stevia sweet Xtra in water, zorg dat alles nét aan in water staat, voeg dus niet teveel toe. Roer even kort door en laat een uurtje staan. Staat er na het uurtje weken nog teveel water op de mout, giet dit dan af.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram geweekte havermout in stevia ( zie toelichting hierboven)
  • vijf bananen
  • een eetlepel wijnsteenbakpoeder

Voor de vulling:

Voor de garnering:

  • Stevia  poedersuiker of SukrinMelis ( Sukrin poedersuiker)

SAM_5441

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer de bananen en het bakpoeder eerst tot een gladde massa in de keukenmachine. Voeg de havermout toe en pureer kort door. Stort de massa op de bakplaat en smeer deze uit tot een mooie plak. Tik de bakplaat wat aan op het aanrecht, zodat het beslag goed egaal wordt verdeeld. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds goed controlen. Laat ongeveer 5-8 minuten afkoelen.

SAM_5443

Besmeer de plak royaal met de jam. Laat het bakpapier meehelpen om de plak voorzichtig op te rollen. Bestuif met de poedersuiker.

SAM_5440

 

 

 

2 Reacties op “Haver-bananenrol ( vegan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *