Muesli crackers

HHHMMMM…dat is nog eens lekker ontbijten! En gezond bovendien! Dankzij de goede balans in koolhydraten, vetten en eiwitten krijg je met twee crackers meer dan voldoende binnen om je dag goed op te starten. Daarnaast zijn ze enorm vullend en voedzaam als tussendoortje. En weet je wat nog het allerleukste is? Ze zijn in nog geen 35 minuten inclusief baktijd gemaakt!

 

Je hebt muesli nodig. Maak deze het liefst zelf. KLIK HIER om naar het zeer gemakkelijke recept te gaan. Het grote voordeel van zelf maken is dat je zelf bepaalt wat je mengt. En je kunt ook bepalen welke ingrediënten je gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om wel / geen noten door je muesli te mengen.

Dit heb je nodig:

  • 375 gram homemade muesli
  • twee grote verse eieren
  • optioneel: gepofte boekweit ( deze kun je o.a kopen in de biowinkel en AH)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Stort de massa op de bakplaat, en druk dit zo plat mogelijk uit. Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de crackers worden.

Je kunt kiezen voor ronde crackers of vierkante. Voor ronde crackers heb je een grote ronde uitsteker nodig. ( ring) Wil je vierkante crackers, snij dan met een mesje vierkante crackers in de plak. Bak de crackers in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

 

Liever in de airfryer?

Je kunt de crackers ook bakken in de airfryer. Zet de temperatuur op 170 graden en bak ongeveer 5-8 minuten, controleer tussentijds.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *