Geitenkaas beignets

Rondom de jaarwisseling worden we bekogeld met oliebollen en appelbeignets. Daar tussenin komen ieder jaar weer wat meer varianten bij. Zo is de bananen en ananasbol al vaste prik bij de oliebollen kramen. Maar voor de hartige klanten is er maar betrekkelijk weinig.

Daar wilde ik verandering in gaan brengen. Eerder bedacht ik al een aantal lekkere varianten voor de traditionele oliebol en beignet. KLIK HIER om naar het overzicht van deze recepten te gaan. Ik heb dit keer een heerlijke combinatie van zoet en hartig bedacht die enorm lekker is uitgevallen! Meet de GEITENKAAS BEIGNET! Een heerlijke beignet wat is gemaakt met geitenkaas en appel. Laat je verrassen! Deze beignet zal absoluut in de smaak gaan vallen bij je gasten, of deze nu liefhebbers zijn van zoet of hartig! De beignets zijn niet alleen super-lekker, maar ook knettergezond! Ze worden namelijk in de oven gebakken!

Dit heb je nodig:

  • twee grote goudreinetten, gewassen en in de schil, klokhuis verwijderen en in plakken gesneden
  • 150-200 gram ( liefst biologische) geitenkaasspread
  • glutenvrij paneermeel ( je kunt dit ook zelf maken, KLIK HIER voor het recept)
  • drie eieren, losgeklopt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Besmeer de appelringen met de geitenkaas ( bovenkant) Haal de ring eerst door de paneermeel, daarna door het eimengsel, en weer opnieuw door het paneermeel en leg op de bakplaat.

Bak de beignets in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

Als je voor echt hartig wilt gaan, kun je de beignets voordat ze de oven in gaan, nog wat bestrooien met lekkere kruidenmixen als ras el hanout.

 

 

Een reactie op “Geitenkaas beignets

  1. Deze waren echt zo heerlijk en heel makkelijk te maken,!
    Ik zeg vlg jaar weer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *