Oaty Goaty

Ik ben dol op geitenkaas. Tegenwoordig kun je ze ook in een spread ( zie koeling biowinkel, want kies uiteraard wel biologisch en nog beter, biologisch/dynamische geitenzuivel) spread kopen, en dat levert weer zoveel extra mogelijkheden op om mee te bakken. Zoals deze super-eenvoudige broodtaart. Binnen nog geen 20  minuten heb je een zalig geurend brood wat je op ieder moment van de dag kunt eten. Heb je geen bezwaar tegen koemelk, kun je ook voor gewone biologisch/dynamische zuivelspread kiezen.

SAM_0389

Dit heb je nodig:

SAM_0393

Zo maak je het:

Roer het ei en de eetlepel stevia door de spread, tot een homogene massa. Pureer de bananen. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de bananen en roer stevig door.

SAM_0392

Bekleed de baklift met een uitgeknipt velletje bakpapier. Halveer de havermout massa en stort een helft in de baklift, en maak een goede diepel kuil in het midden. Schenk daar de geitenkaas in. Sluit alles af met de andere helft van het beslag en boetseer een beetje in een ronde vorm.

SAM_0390

Zet de fryer op 185 graden en bak 15 minuten. Laat vervolgens ongeveer twee uur goed afkoelen, zodat alles goed hard kan worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *