Oaty’ coconuts ( raw en vegan)

Deze lekkernij is 100% raw! En daardoor ook in nog geen 5 minuten gemaakt * (* exclusief weektijd vooraf) Zeer vullend, voedzaam en verrukkelijk op ieder moment! Hou voor het beste resultaat liefst een weektijd vooraf aan van 24 uur, maar korter kan natuurlijk ook, ongeveer 4-8 uur. Zet de gevraagde 250 gram havermout samen met 5-8 druppels stevia ( ik heb de chocoladesmaak gebruikt) in water te weken. Staat er na de weektijd nog teveel water op de mout, giet dit dan af.

Dit heb je nodig:

 • 250 gram geweekte havermout in stevia ( zie toelichting hierboven)
 • een kopje kokosrasp
 • 50 gram ( rauwe koudgeperste) kokosmeel

Voor de vulling:

 • een rijpe avocado
 • 150 gram zonnebloempitten
 • enkele druppels stevia chocolade ( op smaak)
 • twee eetlepels rauwe cacaopoeder

Zo maak je het:

Roer de kokosrasp en meel door de havermout tot een stevige bal. Draai er groye balletjes van, en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in het midden een mooie kuil.

SAM_6013

Pureer in de keukenmachine alles voor de vulling tot een gladde massa. Draai hier ook balletjes uit en vul de koeken met de bal. Druk de vulling wat aan.

SAM_6014

TIP: dit recept kun je perfect gebruiken als volwaardig ontbijt! Ideaal om mee te nemen, als je weinig tijd heb s’ochtends! Je kunt de koeken ook van tevoren maken.

2 Reacties op “Oaty’ coconuts ( raw en vegan)

 1. Hallo šŸ™‚

  dat ziet er goed uit, heb je enig idee hoeveel calorieƫn dat per koek is? en ik heb helemaal nog niet veel kennis van houdbaarheid van dit soort zaken, dus hoelang kan je dit bewaren (in de koelkast neem ik aan?)

  alvast bedankt voor het antwoord

  • aan calorieĆ«n tellen doe ik helaas niet. Ik ben sterk van mening dat dit niets bijdraagt aan onze gezondheid, maar juist enkel geestelijk zwaar gaat wegen op onze gezondheid. Het belangrijkste is: echt en puur voedsel, en matigheid. Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *