Zoute pretzels ( vegan)

Voor de echte hartige liefhebber! Ze zijn zeer eenvoudig om te maken, en bevatten weinig ingrediënten. Ik adviseer wel, om zuivere keltisch zeezout ( grof) te gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram rijstemeel + 75 gram extra
  • een snufje keltisch zeezout 
  • 150 ml ijswater *
  • twee flinke eetlepels fiberfin of psyllium

( * zet het water circa 10 minuten van tevoren in de vriezer)

Om te garneren:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer het ijswater door de meel ( zonder de 75 gram rijstmeel), fiberfin en zout, roer tot een gladde massa. Voeg nu steeds beetjes van de achtergebleven rijstmeel toe tot er een stevige elastische bal ontstaat. Trek uit het deeg steeds een stukje en rol dit op een werkblad uit en draai er een pretzel van. Leg de pretzels op de bakplaat.

SAM_6029

Besmeer de pretzels met water, dit kun je het beste met een kwastje doen. Bestrooi ze royaal met keltisch zeezout. Bak de pretzels in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-13 minuten, blijft tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_6028

TIP:  Ben je niet veganistisch? Je kunt dan in plaats van water, een losgeklopt vers ei gebruiken om de pretzels wat meer kleur te geven! 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *