Onderwegjes ( kwarkbollen)

In de zomermaanden trekken we er massaal op uit. We maken dagjes uit en nemen dan liefst alles zoveel mogelijk zelf mee ( dat lijkt iets typisch Hollands te zijn….;) ) We kopen dan meestal veel kant-en-klaar meuk uit de supermarkt. Dit is snel, handig en lekker omdat alles vol is gepropt met suiker. Van broodjes tot koek, van drankjes tot sapjes.

Je hoeft dit allemaal helemaal niet te kopen. Want met hetzelfde gemak maak je alles zelf, wat naast voordeliger ook vele malen gezonder is. Neem nu deze ” onderwegjes”. Dit zijn kwarkbollen, die nog meest lijken op een cake-achtig broodje. Ze bevatten weinig ingrediënten, zijn supersnel klaar en zeer handig om mee te nemen, omdat ze zodanig lekker zijn, dat ze niet belegd hoeven te worden. Ze zijn zeer voedzaam, en verzadigen dus snel. Ze zijn niet bewerkelijk, en zeer fijn eetbaar, omdat ze niet plakken of kruimelen. Dit maakt het tot zeer geschikte ” achterbank-broodjes” voor kinderen.

Je kunt ze afzonderlijk leuk inpakken in papieren zakjes. Dit is voor kinderen handig en leuk, maar ook voor jezelf om bijvoorbeeld mee te nemen naar je werk of naar school. Who needs verpakte meuk uit de supermarkt? Doe het voortaan lekker zelf!

Dit heb je nodig:

  • 600 gram havermout
  • 150 ml water
  • 500 gram magere kwark
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee flinke volle eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee verse eieren of een grote, gepureerde banaan

Optioneel om te bestrooien: vanille bourbon

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180•C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Maak broodjes uit het beslag en leg op de bakplaat. Eventueel bestrooien met vanille bourbon ( Ceylon kaneel kan ook ) Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuren, blijf tussentijds controleren. Ze moeten mooi goudbruin zijn verkleurd Laat afkoelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *