Paas taartje met rauwe yoghurtkwark

Eigenlijk niet alleen lekker tijdens de paasdagen, maar omdat deze taart er zo feestelijk uitziet geeft hij een paastafel wel dat extra tintje! Het is bovendien supersnel gemaakt met weinig ingrediënten. Dat is tijdens de drukte rondom de paasdagen een leuke bijkomstigheid!

SAM_0595

De topping heb ik gemaakt met rauwe yoghurtkwark/hangop. Dit maak je super eenvoudig, door rauwe yoghurt uit te laten lekken. Je kunt rauwe yoghurt kopen in de biowinkel ( RAUW POWER, THE RAW MILK COMPANY )  Wil je liever geen koemelk? Dan kun je ook circa 350 gram biologisch/dynamische geitenkwark of geitenkaas-spread kiezen. Of gebruik zuivelvrije room, zoals haverroom of amandel room. Ook deze kun je vinden in de biowinkel. Je kunt uiteraard ook van gewone biologisch/dynamische yoghurt hangop maken.

SAM_0604

hangop gemaakt van rauwe yoghurt. Klik hier om te lezen hoe je dit supersnel maakt.

Dit heb je nodig:

voor de taart:

  • 100 gram lijnzaad
  • 20 gram chiazaad
  • 10 gram sesamzaad
  • 200 gram havermout ( droog)
  • vier eetlepels biologische erythritol
  • een banaan, fijn geprakt
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een snufje ceylon kaneelpoeder
  • een theelepel vanille bourbon ( of het merg uit een verse peul)
  • 200 ml water

Voor de topping:

  • 800 ml uitgelekte rauwe yoghurt ( zie toelichting hierboven)

SAM_0586

  • kaneelsuiker gemaakt van erythritol suiker vermengd met ceylon kaneelpoeder
  • amandelschaafsel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde platte vorm ( 18-20 cm doorsnede) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom stevig door elkaar. Stort in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat vervolgens zeer goed koud afkoelen.

SAM_0609

Maak de hangop/kwark volgens het recept zoals hier is aangegeven.  Besmeer de taart royaal met de kwark.

SAM_0608

Bestrooi tot slot met kaneelsuiker en amandelschaafsel…..SMULLEN MAAR!

SAM_0607 SAM_0606 SAM_0610

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *