Paprika-ui strudel

Hartige happers, opgelet! Dit verrukkelijke hapje kun je op ieder moment van de dag eten,en is ontzettend gemakkelijk te maken! Een heerlijke traktatie, of een zalig hapje bij een high tea of borrel!

Dit heb je nodig:

  • een grote rode paprika, zaadlijsten verwijderen
  • een grote ui, in stukken
  • vier eetlepels curry madras kruiden ( je kunt ook andere kruiden gebruiken)
  • 25 gram biologische maïzena ( aardappelmeel kan ook)
  • 100 gram fijn gemalen zonnebloempitten
  • 75 gram boekweitmeel
  • twee eieren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Pureer in de keukenmachine de ui, paprika en kruiden tot een zeer fijne massa. Voeg de massa toe aan de rest van de ingrediënten, en roer dit tot een beslag. Stort het beslag uit over de bakplaat en smeer dit zo dun mogelijk uit.

IMG_6545

 

Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf goed controleren want het kan snel aanbranden. Laat kort afkoelen.

IMG_6548

 

Trek het bakpapier voorzichtig los van de plak, en rol de plak op. Snij vervolgens in vierkante stukjes.

IMG_6549

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *