Pompoen friet uit de airfyer

HHHMMM… dit kun je zelfs als onderdeel van je ontbijt eten, zo gezond is het! 😉 Je kunt iedere soort pompoen gebruiken maar voor frieten zijn fles-pompoenen meest geschikt.

DSC_0493

Laat de schil erom. Snij de pompoen in frieten.

DSC_0497

Je kunt het beste een stukje bakpapier op de bodem van de baklift leggen, maar dit hoeft niet. Zet de temperatuur van je fryer op 195• en zet de tijd op 15 minuten. Blij steeds tussendoor even controleren en leg niet teveel friet op elkaar. Hussel ze tussentijds ook even om.

DSC_0494

Het resultaat: heerlijk knapperige en krokante pompoen frieten! Je moet de pompoen dus niet voorkoken, en ook niet besprenkelen met olie. Dat is allemaal niet nodig. Hierdoor blijft de friet ook knettergezond.

DSC_0501

Natuurlijk is een sausje ook lekker bij friet! Door een halve fles-pompoen wel te koken ( 10 minuten) en deze vervolgens in de HS blender op ” soepstand” samen met een kleine ui, een flinke scheut AMINOS of sojasaus of tamari en twee eetlepels lekkere kruidenmix ( ik heb bijvoorbeeld ras el hanout gebruikt) tot een smeuïge saus te pureren verkrijg je een geweldig lekkere, maar nog steeds supergezonde saus!

DSC_0503

Je kunt dit op ieder moment van de dag eten omdat het licht verteerbaar is, knettergeziond en zeer voedzaam. Dus….friet bij het ontbijt? Geen enkel probleem in de airfryer!

DSC_0498

2 Reacties op “Pompoen friet uit de airfyer

  1. Gemaakt vanmiddag, maarre, echt niet knapperig, op wat donkere randjes na, helaas niet minder lekker, morgen weer slappe pompoenslungels eten????

    • O, dat is jammer, Joke. Gelukkig laat je je niet uit het veld slaan want wat zijn ze lekker, he? Ik krijg ze knapperig door er vooral niet te lange frieten van te maken, maar ook als ze te veel afkoelen worden ze slapper. En wat betreft de donkere randjes; ik stel mijn temperatuur lager in en schud ze regelmatig (4 tot 5 keer) om. Succes morgen, en bij mij staan ze in ieder geval ook weer op het (lunch)menu. groet, Marga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *